ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Άμεσες ενέργειες για εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο Ηλιούπολης
 
Οι δημοτικές εκλογές είναι πια παρελθόν και με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοίκησης από 1η Σεπτέμβρη, μια νέα περίοδος αρχίζει για την πόλη. 
 
Ωστόσο πολλά προβλήματα των δημοτών και των οικογενειών τους παραμένουν άλυτα, την ίδια στιγμή που καινούργια προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα.
 
Επικεντρώνοντας στα προβλήματα εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο μας και αξιολογώντας θετικά την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα αυτό, ζητούμε από τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπισή του. Για το σύνολο των 930 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για νήπια και προνήπια, θα ήταν δίκαιο και λογικό με κάθε τρόπο να βρεθεί θέση σε Δημόσια Νηπιαγωγεία.
 
Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε πέρσι, εφαρμόστηκε αρχικά σε μικρό αριθμό Δήμων της χώρας. Φέτος με την Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 623Β/26-2-2019 η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής  επεκτάθηκε σε άλλους 114 Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ηλιούπολης.
 
Η μεταφορά αρμοδιοτήτων όμως σε Δήμους, χωρίς καμία μεταφορά πόρων και υπαλλήλων υπονομεύει δομικά την εφαρμογή του νόμου στην πράξη. Επιπρόσθετα, η μέχρι τώρα απραξία του Δήμου, κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Ο Δήμος μας έπρεπε έγκαιρα να έχει βρει λύσεις και να υποδείξει χώρους για να στεγαστούν οι εγκαταστάσεις αυτές. Η αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, που «υπονομεύεται από την ΕΤΑΔ» θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις, που έστω και τώρα, άμεσα πρέπει να προταθούν με συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Καλούμε προσωπικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Πανταζόπουλο, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά σχεδόν χίλιες οικογένειες της πόλης μας. 
 
Ζητούμε την συμπαράταξη των παρατάξεων και φυσικά όλων των γονιών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων τους, για να δοθεί άμεση και δίκαια λύση. 
 
Έγκαιρα έχουμε προειδοποιήσει, ότι η διοίκηση του Δήμου από καιρό έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από όλους, ότι το διάστημα μέχρι την 1η Σεπτέμβρη, δεν πρέπει να πάει χαμένο.
 
Καλούμε λοιπόν την απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου:
 
Να λειτουργήσει με την απαιτούμενη υπευθυνότητα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου.
Να συμβάλλει έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε ζητήματα, που αφορούν σημαντικές πλευρές της ζωής των δημοτών.
Να αρχίσει άμεσα την ενημέρωση της νέας Διοίκησης, έτσι ώστε η μετάβαση στη νέα κατάσταση να είναι παραγωγική και ομαλή. 
 
Αποφασισμένοι να αλλάξουμε την πόλη προς το καλύτερο, σε κλίμα συναίνεσης και δημοκρατίας, θα συμβάλλουμε θετικά σε ότι είναι ωφέλιμο για τους Δημότες μας, σε συνεργασία με όσους θέλουν το καλό της πόλης.
 
 
Ο νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης
 
Γιώργος Χατζηδάκης

 

Προβλήθηκε 1016 φορές

«Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης για φοιτήτριες από την ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Δίκη για ''Συνεργείο'': Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ (28/07/2019)

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.