Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής αναπτύσσεται ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από προσωπικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για κλοπές σε βάρος επιβατών του ΜΕΤΡΟ.

Ειδικότερα:

  • Οι δυο συνελήφθησαν την 29η Ιουλίου 2019, στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ "Σύνταγμα", από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, 45 και 33 ετών, οι οποίοι εντός συρμού στη διαδρομή από Ομόνοια προς Σύνταγμα, δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό είχαν αποπειραθεί να ανοίξουν σακίδιο μέσης αλλοδαπού επιβάτη. Όπως προέκυψε σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές.

  • Ο τρίτος συνελήφθη, χθες (31η Ιουλίου 2019), στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ "Ομόνοια", από αστυνομικούς που συμμετέχουν στην ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόκειται για 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντός συρμού στη διαδρομή από Μεταξουργείο προς Ομόνοια αφαίρεσε πορτοφόλι από αλλοδαπή επιβάτιδα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία 

Προβλήθηκε 492 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.