Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δηλώνει τη σφοδρή αντίθεσή της στο αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα στον συνδικαλιστικό νόμο που αυτό περιλαμβάνει, ο οποίος, όπως αναφέρει πλήττει το "αναφαίρετο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων".
 
Την ίδια στιγμή η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να συμμετέχουν σε μαζικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 17/09 στις 7:00 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΟΕΝΓΕ: Τι αλλάζει με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο
 
Οι διατάξεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις προβλέπουν τη δημιουργία Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), το οποίο θα τηρείται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 
Ταυτόχρονα καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία, τόσο για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, όσο και για τις αποφάσεις κήρυξης απεργίας. Την ίδια στιγμή, στην κρίση του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας τίθεται η κάθε απόφαση του συνδικαλιστικού σωματείου.
 
Η ΟΕΝΓΕ σχολιάζει τις εξελίξεις, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:
 
"Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.
 
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:
 
Καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων, «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας».
 
Υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, για τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου». Δηλαδή το φακέλωμα των εργαζομένων για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος των σωματείων από τους κρατικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία.
 
Δίνει αρμοδιότητες «ανώτατου άρχοντα» στον Υπουργό Εργασίας για να παρεμβαίνει όποτε θελήσει. Δηλαδή ο Βρούτσης θα είναι πάνω από τα καταστατικά των Ενώσεων, τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, των συλλογικών μας οργάνων. Θα μας φακελώνει όπως θέλει, θα μπορεί να παρεμβαίνει και να εμποδίζει τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όποτε θέλει.
 
Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες" τονίζουν οι γιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων.
 
ΟΕΝΓΕ: "Μας θέλουν αποξενωμένους"
 
Η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι δεν μπορεί η ενεργητική συμμετοχή και οι ζυμώσεις των σωματείων να αντικατασταθούν με το "πάτημα ενός κουμπιού":
 
"Μας θέλουν αποξενωμένους μεταξύ μας, τον καθένα μόνο του, χωρίς συμμετοχή στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν η ζωντανή συζήτηση, η ενεργητική συμμετοχή στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας και την οργάνωση των κινητοποιήσεων να αντικατασταθεί από το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτή είναι η ουσία των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται", επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία των Γιατρών.
 
Οι γιατροί κάνουν λόγο για "κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος τους", καθώς όπως υποστηρίζουν το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο δίνει νέα προκλητικά προνόμια στους «επενδυτές» και "αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προϋποθέτει την ισοπέδωση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων".
 
"Δε θα τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι!", τονίζει η ΟΕΝΓΕ και καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετέχουν στο μαζικό, ενωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 17/09 , ώρα 7:00 μμ., στα Προπύλαια, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκηρύσσει επιπλέον  και 24ωρη απεργία.
 

www.iatropedia.gr 

Προβλήθηκε 123 φορές

Novartis: Συνεργαζόμαστε με τον υπουργό Υγείας για την χορήγηση της θεραπείας στον Παναγιώτη Ραφαήλ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την επίσπευση της χορήγησης της θεραπείας στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ, μετά από συνάντηση των υπευθύνων της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και της θυγατρικής της Avexis, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η προνοιακή μονάδα στη Γλυφάδα

Συγκέντρωση στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων στη Βούλα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΑΠΑ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) αντιδρώντας στο ενδεχόμενο λουκέτο της Προνοιακής Μονάδας Ανατολικής Αττικής που βρίσκεται στη Γλυφάδα