Εργαζόμενε, Άνεργε, Επαγγελματία, Νέε που μένεις στο δήμο μας,

Οι εργαζόμενοι στους δήμους είμαστε σε κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και υπονομεύει το μέλλον όλων μας, δίνοντας γη και ύδωρ στους επενδυτές, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και γκρεμίζοντας όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, την περίοδο της κρίσης.

Εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων. Όλοι αυτοί κουβέντα δεν κάνουν για αναπλήρωση των απωλειών μας από την περίοδο της κρίσης, για εργασία και ζωή με δικαιώματα.

Είναι αδίσταχτοι. Επιχειρούν να νομοθετήσουν την διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και πράσινο.

Οι συγκεκριμένοι τομείς συνοδεύονται από την σχετική «προίκα»: Τους σταθερά ανερχόμενους πόρους που βγαίνουν απευθείας από την τσέπη, κύρια, των λαϊκών νοικοκυριών, με τα τέλη και τους φόρους που επιβάλλονται από τους δήμους και που στρατηγική, διαδοχικά των κυβερνήσεων είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τους. Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι «όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται» δίνοντας ως παράδειγμα την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Μεγάλο μέρος των Δήμων, έχουν ήδη παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αποκομιδής της καθαριότητας σε εργολάβους και όμως, τα τέλη και οι φόροι ανεβαίνουν και η διαχείριση των απορριμμάτων ανά την χώρα έχει γίνει ένα «άλυτο κουβάρι» που απειλεί περιβάλλον και δημόσια υγεία.

Ένα είναι βέβαιο. Η ιδιωτικοποίηση αυτών των κρίσιμων τομέων θα αφήσει τους Δήμους πολύ γρήγορα γυμνούς από τέτοιες κρίσιμες υποδομές.

Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον οι δημότες θα γίνουν αποδέκτες του ωμού εκβιασμού εργολάβων και δημοτικών αρχών που θα πιέζουν ενιαία ώστε να απογειωθούν τέλη και φόροι για αυτές τις υπηρεσίες και όχι μόνο.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που στρέφονται απέναντι στο συμφέρον όλων μας, πήραμε την απόφαση να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακές κινητοποιήσεις όλες τις επόμενες μέρες και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Θέλουμε να σε καλέσουμε να στηρίξεις τον αγώνα μας που μας αφορά όλους. Να ξέρεις ότι εμείς θα δούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ευαίσθητους χώρους, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία.

Σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, να διεκδικήσουμε από κοινού σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Το Δ.Σ.
 

Προβλήθηκε 465 φορές