Την αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μετά τα ευρήματα της ΕΛΑΣ.
 
Η απόφαση πάρθηκε μετά τη «γιάφκα» που εντοπίστηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ.
 
Η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.
 
Στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν κοντάρια, κουκούλες, πέτρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες, μεταξύ άλλων. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ..

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) σε ανακοίνωσή της, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τα όσα εκτυλίσσονται. Οπως επισήμανε, τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου. «Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ στους χώρους της ΑΣΟΕΕ
 
Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν από κατάληψη. Η επιχείρηση αυτή ήταν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και όπου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν υπό κατάληψη
 
Εξάλλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ στα πανεπιστήμια», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε εξοπλισμό για επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ
 
Κοντάρια, κουκούλες, κράνη στην ΑΣΟΕΕ
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

Πολλά τα κράνη και οι κουκούλες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ
 
Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μερικά μόνο από τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ
 
Οι χώροι αυτοί σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Γεμάτοι συνθήματα οι τοίχοι
 
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.

Αφθονα «πολεμοφόδια» βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ
 

Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ. (εδώ)
 
Πηγή: iefimerida.gr

Προβλήθηκε 464 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.