Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΕΤΑΔ μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου στις 2 Μαΐου 2018 ότι τα ακίνητα της οικογένειας Νάστου ανήκουν στο Δημόσιο, δεν έχει προσδιορίσει ενοίκιο σε κτήριο 3.000 τ.μ. στο κέντρο της Ηλιούπολης, το οποίο νοίκιαζε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες η «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Αποτέλεσμα εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο να χάνονται για το Δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας, τα ενοίκια στην περιοχή για εμπορικές χρήσεις κυμαίνονται από 6 έως και 19 ευρώ το τ.μ.

Δηλαδή, το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στην κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεων στην Ηλιούπολη, θα μπορούσε να αποφέρει στο Δημόσιο από 18.000 έως 57.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή, από 324.000 έως 1.026.000 ευρώ για το διάστημα των 18 μηνών που το ενοίκιο είναι μηδενικό!!!

Ενοίκιο από το δήμο για χώρο πρασίνου

Μάλιστα, το ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι η ΕΤΑΔ με την 15/4/19 ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ζητά από τον δήμο Ηλιούπολης να ενοικιάσει δημόσιες, πλέον, εκτάσεις που ανήκαν στην οικογένεια Νάστου, προκειμένου να τους μετατρέψει σε «χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλοπαιδιών».
Δηλαδή, με άλλα λόγια, ζητά από τους δημότες της Ηλιούπολης να πληρώνουν στο Δημόσιο για να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους!

 

  
 

  www.aftodioikisi.gr

 

Προβλήθηκε 811 φορές

Βολές Αθανασίου κατά Πανταζόπουλου για την παραχώρηση δημοτικών υποδομών

''Παραχωρούν δημοτικές υποδομές για ευτελή ποσά σε ιδιώτες, την ώρα που ο ΠΑΟΔΗΛ ματώνει οικονομικά'' καταγγέλει τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Η πόλη που θέλω" Θανάσης Αθανασίου.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης: ''Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η στέγαση των νηπίων της Πόλης μας''

Ο Δήμος Ηλιούπολης πέρυσι τον Ιούνιο δεσμεύτηκε εγγράφως, ότι αν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού παραχωρήσουν - για Μία και μόνο χρονιά - χώρο (πράγμα που έγινε) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση 2 αιθουσών Νηπιαγωγείου, φέτος με την λήξη του έτους θα είχε μεριμνήσει για την προμήθεια και εγκατάσταση στην Βαλτετσίου 2 προκάτ αιθουσών.

Κώστας Σεφτελής: Πολλές ζημιές από βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές.

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας παρέμειναν κλειστές, εφαρμόζοντας ο Δήμος τα περιοριστικά μέτρα στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών από βανδαλισμούς και παραβιάσεις στις περιφράξεις και στις εισόδους σε αυτές.

''Η Πόλη που θέλω''- Α.Καραχάλιου: Επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των σχολείων

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ. Αλεξάνδρα Καραχάλιου ,με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές και βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, επισημαίνει με ανάρτησή της την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των σχολικών αλλά και των υπολοίπων αθλητικών και δημοτικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: '' Ανακοίνωση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης''

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Αυτό που «κατεδαφίζεται» στο Ελληνικό είναι το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει ένα έργο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.