Σε στάση εργασίας την Τρίτη και 24ωρη απεργία την Τετάρτη προχωρούν συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση για την απεργία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματά τους για: «Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεών τους. Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, στις 12:00 π.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 617 φορές
Καθολικό Πάσχα: Ειδική αργία των τραπεζών - Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Οι αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές θα ισχύσουν από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών μέχρι και την Δευτέρα 1η Απριλίου που είναι η Δευτέρα του καθολικού Πάσχα.

Κυβέρνηση σε συμβασιούχους: Δεν είστε ''κανονικοί'' εργαζόμενοι - Ούτε συμβάσεις, ούτε αυξήσεις (έγγραφο)

«Γυρνάει» -για ακόμη μια φορά- το Κράτος την «πλάτη» στους συμβασιούχους, ιδίως σε όσους εργάζονται βάσει προσωρινής διαταγής, καθώς τους «κόβει» οποιαδήποτε ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις και τις αποδοχές τους.