ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Χτες 23 Γενάρη στο δημαρχείο της Ηλιούπολης ο κ. Κωσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ο οποίος τελεί πρόεδρος του “Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης στο Ελληνικό” και ανέλαβε και πρόεδρος στο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) (φτου του να μην το …ματιάσουμε το παιδί, να τον χαίρεται η μάνα του με τόσα βάρη και ευθύνες που σηκώνει και μπορεί να τα προλαβαίνει όλα!!!), παρουσίασε στο Δημαρχείο της πόλης μας το «Σχέδιο Αναγέννησης του Υμηττού», έχοντας στην παρουσίαση την συνδρομή δυο υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ - Εσωτερικών και Περιβάλλοντος - με ντεκόρ την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο της πόλης μας και αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ κ. Χαντζηδάκη, καθώς και άλλους «αυτοδιοικητικούς” των 11 όμορων Δήμων του Υμηττού και πολλούς, μα πάρα πολλούς παρατρεχάμενους!!!

Ο κ. Κωσταντάτος με την ειδική αναφορά που έκανε για το πως συνδέεται η «Επένδυση του Ελληνικού» και το «σχέδιο αναγέννησης του Υμηττού” και την εκπόνηση μελετών “… προκειμένου ο Υμηττός να συνδεθεί αρμονικά με το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού …”, μας έλυσε και την όποια απορία -η οποία αφελώς μας τριβέλιζε το μυαλό τόσο καιρό- για το τι άραγε να σηματοδοτεί ο ορισμός του Ανδρός του Ελληνικού σαν πρόεδρου στον ΣΠΑΥ»;;; (και διαφορετικά “τι άραγε να θέλει η …αλεπού στο παζάρι”;;;).

Όταν άρχισε να αναλύει πώς μέσω «… του σχεδιασμού του ΣΠΑΥ” και αφού δεν πάνε οι Αθηναίοι στο Βουνό θα πάει ο Υμηττός στου Αθηναίους …» και αφού ξεκλειδώσαμε τι δηλώνει η επιμονή του κ. Προέδρου ότι ο Υμηττός δεν είναι άπλα ένα βουνό άλλα «Το Πάρκο της Αττικής» και ενημερωθήκαμε για τις θερμικές κάμερες που θα το προστατεύουν, τους ποδηλατοδρόμους, τις διαδρομές περιπάτου και αναρρίχησης, των βοτανικών πάρκων και τα πάρκων ψυχαγωγίας, που θα πρέπει «να διορθωθεί» το …θεσμικό πλαίσιο ώστε να γίνουν πραγματικότητα!!!

Αφού ακούσαμε με προσοχή τον …έμπειρο Υπουργό Περιβάλλοντος – για το πως προχωράνε οι πράσινες μπίζνες – να εξαγγέλλει το Μνημόνιο Συνεργασίας και την πλήρη χρηματοδότηση και να εφιστά στον νεαρό γιάπη πρόεδρο για ξεκάρφωμα «την απαραίτητη προσοχή καθώς το ζητούμενο είναι να μην μετατραπεί ο Υμηττός σε αστικό πάρκο” μπήκαμε πιο βαθειά στο νόημα…

Στον Υμηττό αρχίζουν οι μπίζνες. Οι παίχτες πολλοί και ως γνωστόν ο ΣΠΑΥ διαχρονικά έχει παίξει μόνο “αναγεννητικό ρόλο” στον Υμηττό έφερνε πάντα τους «καλύτερους εργολάβους» μετά τις απανωτές πυρκαγιές και δεν άκουσε πότε κάτι για τους …καταπατητές!!!

Παραφράζοντας το σύνθημα του ΣΠΑΥ θεωρούμε ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν στο δημαρχείο της πόλης οι κ.κ. Δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί είναι ''11 Δήμοι μια Αποστολή: Αναγέννηση με αντιλαϊκές αντιπεριβαλλοντικές Μπίζνες στον Υμηττό''

Τα σχεδία τους δεν μας ξαφνιάζουν!!!

Το θέμα τώρα είναι να οργανωθεί και να τους χαλάσει τα σχέδια ο λαϊκός παράγοντας και σε αυτή την οργάνωση θα δώσουμε την προσπάθεια μας το επόμενο διάστημα.

lsilioupolis.wordpress.com 

Προβλήθηκε 386 φορές

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά (μέρος Β)

ΑπΆ ότι φαίνεται η καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά, τάραξε τα νερά. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή, σαν άμεσα υπεύθυνη, τήρησε σιγή ιχθύος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'' : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου. Στόχο έχει την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων, με αφορμή και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιστολή με θέμα το σφράγισμα του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία και του νέου αυθαίρετου κτίσματος - ναού, προς αποτροπή άλλων αυθαιρεσιών.

Την Επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: *Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) *«Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό» - *Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης *Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης *Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Όμιλος (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.