ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προφορικά και ωραιοποιημένα τα «σχέδια» του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος 11 Δημων για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού), περιέγραψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Χωρίς να έχει σταλεί καμία εισήγηση πριν, δηλαδή χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για να τοποθετηθούν τα μέλη του.

Παρά το γραπτό μας αίτημα προς τον ΣΠΑΥ να μας κοινοποιηθούν όποιες αποφάσεις – μελέτες αφορούν αυτά τα "σχέδια", λάβαμε ως απάντηση το power point της παρουσίασης που έγινε πρόσφατα στην Ηλιούπολη!

Η ενημέρωση του δημάρχου αφορούσε σε έργα και δράσεις που θα αποφασιστούν, θα μελετηθούν, θα χρηματοδοτηθούν, μετά από μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΕΝ ύψους 3,197 εκ.€ για υπαίθρια περιβαλλοντικά πάρκα ευαισθητοποίησης, πύλες εισόδου κάθε δήμου, διαδρομές και μονοπάτια, σύνδεση του βουνού με το πάρκο στο Ελληνικό, πολιτική προστασία, μηχανολογικό εξοπλισμό, ψηφιοποίηση, φιλοδασική συνείδηση κλπ.

Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά κρατάει «χαμηλά τη μπάλα» για τον Υμηττό.

Σημαντικότερα όμως είναι αυτά που δεν είπε ο κ. Κωνσταντάτος στην ενημέρωση του.

  • Δεν είπε τίποτα για το Προεδρικό Διάταγμα του 2011 για την προστασία του Υμηττού. Ποια είναι η θέση του για το νέο που ετοιμάζεται; Για τις ζώνες προστασίας, τα όρια τους και τις επιτρεπόμενες χρήσεις;
  • Δεν είπε τίποτα για το ΚΥΤ Αργυρούπολης. Παραμένει στη διαχρονικά αντίθετη θέση του δήμου;
  • Δεν είπε τίποτα για την επέκταση του κοιμητηρίου Αργυρούπολης που επιθυμεί. Πως και που την εννοεί; Εντός των σημερινών ορίων του ή επέκταση στο βουνό;
  • Δεν είπε τίποτα για την επαναφορά των σχεδίων για τη σήραγγα Υμηττού, σύνδεσης του Ελληνικού με το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα.
  • Αναφέρθηκε παρεπιπτώντος και γενικά κατά των καταπατητών και της αυθαίρετης δόμησης, δεν είπε όμως πως θα μπεί φρένο στην καταπάτηση δημόσιας δασικής γης, πως θα απομακρυνθούν εγκαταστάσεις και χρήσεις που δεν είναι συμβατές με το βουνό;

«Η μπάλα στην εξέδρα» λοιπόν για τα μεγάλα θέματα που βασανίζουν για δεκαετίες τον πολύπαθο Υμηττό!

Όμως οι έντονες ανησυχίες για το "τι μέλλει γενέσθαι" δεν είναι μόνο δικές μας.

Πλήθος συλλογικοτήτων, φορέων και δημοτικών παρατάξεων γύρω από τον Υμηττό, συντονίζουν τις προσπάθειες τους για την ανάπτυξη σε αυτή τη συγκυρία, σημαντικής δημόσιας δράσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα. 

Προβλήθηκε 624 φορές