«Μένουμε σπίτι». Αυτό είναι το σύνθημα του υπουργείου Υγείας που στόχο έχει τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
Το νέο σύνθημα του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό
«Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 117, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού του κορωνοϊού. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, δικαστηρίων, παιδοτόπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης.
Την ίδια ώρα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, και το παιδί της ανάρρωσαν και επέστρεψαν σπίτι.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, μας ενημερώνει για τα εφημερεύοντα φαρμακεία το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025 για την Ηλιούπολη και τους κοντινούς της Δήμους.
Η ομαλή λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων είναι ζωτικής σημασίας για την υγιεινή, την άνεση, την υγεία του κοινού και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, μας ενημερώνει για τα εφημερεύοντα φαρμακεία την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025 για την Ηλιούπολη και τους κοντινούς της Δήμους.
Ένα 18μηνών μωρό από τη Ζάκυνθο, η μικρή Ναταλία Κανά, δίνει τις τελευταίες εβδομάδες έναν σκληρό και άνισο αγώνα για τη ζωή της, έχοντας διαγνωστεί με εμβρυϊκό ραβδομυοσάρκωμα ουροδόχου κύστεως – μία εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή της νόσου.
Αν και ακούγεται παράξενο, το να φορέσει κάποιος ένα ζευγάρι κάλτσες πριν πάει για ύπνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για έναν γρήγορο και ήρεμο ύπνο, σύμφωνα με μελέτες.
Η μικρή Ελληνίδα Κατερίνα Γκρέκου νοσηλεύεται στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου του Βατικανού και δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βρεθεί συμβατό μόσχευμα