Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Απαντώντας ουσιαστικά στην σαφώς χλιαρή απόφαση της ΔΙΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δείτε τι ανήρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Οργή στο Μαξίμου για την άτολμη απόφαση της ΔΙΣ

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να οργίστηκε από την άτολμη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αποφάσισε να κλείσει τις εκκλησίες με απόφαση της κυβέρνησης.

Υπ. Παιδείας: Καμία λειτουργία, καθόλου γάμοι-βαφτίσια -Καθαρές, όχι μεσοβέζικες λύσεις

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο αργότερα πηγές του υπ. Παιδείας διευκρίνιζαν επιπλέον ότι δεν θα τελούνται για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες:

Καμία λειτουργία, ούτε της Κυριακής

Καθόλου γάμοι και βαφτίσια, ούτε κατ'εξαίρεση

«Προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα. Καθαρές λύσεις και όχι μεσοβέζικες καταστάσεις. Η δημόσια υγεία πάνω απ’ όλα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση της ΔΙΣ γίνονταν λόγος για λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την Κυραική μέχρι τις 11/4 από τις 7-8 το πρωί ενώ γίνονταν επίσης λόγος για εξαιρέσεις σε γάμους-βαφτίσια αν υπήρχε «ανάγκη».

Κεραμέως: Οι εξαιρέσεις αφορούν μόνο κηδείες και ατομική προσευχή

Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και

την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 555 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.