Μόνο με ραντεβού που θα κλείνεται μέσω e-mail, θα δέχεται «σε εξαιρετικές περιπτώσεις» το Δημόσιο πολίτες για την εξυπηρέτησή τους.

Αυτό τόνισε μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών σε σχέση με τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας:

-Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχουν την βεβαίωση του εργοδότη τους και αντί ωρών απλά να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν.

-Φορτηγά τροφοδοσίας: Απαιτείται εκτός από την βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης

-Μίνι μπας και ιδιωτικά λεωφορεία: Βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής ή κίνησης. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το 50% καθισμάτων.

-Παροχή τεχνικών υποστήριξης: Βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής.

-Κούριερ: Βεβαίωση εργοδότη και ημερήσιο δελτίο αποστολής.

-Ταξί: Προβλέπεται ακόμη ένα άτομο (τρίτο) σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική βεβαίωση ότι είναι ασθενής

-Αυτοκίνητο: Επιτρέπεται ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα.

-Αυτοκίνητο: Επιτρέπεται και τρίτος επιβάτης σε περίπτωση που πρόκειται για τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού, οι οποίοι κατευθύνονται σε τελετή ( γάμος, κηδεία κλπ).

-Καλλιεργητές: Βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους αλλοδαπούς και ημεδαπούς.

– Αγρότες και κτηνοτρόφοι και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι: Βεβαίωση Τύπου Α υπογεγραμμένη από τους ίδιους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία τους.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 156 φορές
Δια περιφοράς συνεδριάσεις -  Τηλεδιασκέψεις: Εγκύκλιος ΥΠΕΣ

Τη σύγκληση και λήψη Αποφάσεων στα συλλογικά όργανα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης αφορά, μεταξύ άλλων, η αριθμ. 40/31.3.2020 Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.561) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα,...