ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Με πρόσχημα την πανδημία και απλές εγκύκλιους καταλύουν νόμους, επιβάλλοντας την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων.

Σε μια ακόμη αντεργατική πράξη προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ, εν μέσω πανδημίας. Καταργεί για τους εργαζόμενους των Π. Σταθμών τις ημέρες των διακοπών του ΠΑΣΧΑ.

Οι εργαζόμενοι στους Δ.Π. Σταθμούς όλο αυτό το διάστημα που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί λόγω των έκτακτων συνθηκών, αξιοποιούνται καθημερινά και παρέχουν εργασία σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων χωρίς καμία διαμαρτυρία κατανοώντας τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ο λαός και η χώρα.

Αυτό όμως που τώρα επιβάλει η κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας τις προθέσεις της για το μέλλον, ΔΕΝ έχει προηγούμενο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – Κανονισμός Λειτουργίας - από την Μ. Πέμπτη, έως την Κυριακή του Θωμά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παραμένουν κλειστοί και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διακοπή εργασίας.

Με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών (15-4-2020) ανατρέπεται ο κανονισμός, ο οποίος έχει ισχύ νόμου, και επιβάλλεται στους εργαζόμενους να παραβρίσκονται στη εργασία που τους έχουν αναθέσει οι δήμοι για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί οι Π. Σταθμοί λόγω κορονοϊού.

Οι νεοφιλελεύθεροι υπουργοί της Ν.Δ με πρωτοπόρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θεωρούν ότι βρήκαν χρυσή ευκαιρία στη διάρκεια της πανδημίας που απειλεί το λαό μας, να ξηλώσουν τελείως το πουλόβερ, αναιρώντας στην πράξη το εναπομείναν εργατικό νομικό οπλοστάσιο. Καταργούν νόμους με εγκυκλίους.

Αξιοποιούν το φόβο της κοινωνίας αλλά και την ευαισθησία που δείχνουν οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης για να διασφαλίσουν τη γενικότερη συναίνεση και να καταργήσουν ότι δεν πρόλαβαν την εποχή των μνημονίων.

Γελιούνται όμως εάν πιστεύουν ότι θα καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, για να μας επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, κατ εντολή των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και της μεγαοεργοδοσίας, αλλά και λόγω των ιδεολογικών τους εμμονών.

Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ θα σας αφήσουμε, κυβέρνηση και εργοδοσία, να αξιοποιήσετε την πανδημία για την συρρίκνωση και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

16 Απριλίου 2020
 

Προβλήθηκε 540 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.