Τσιόδρας για τον φάκελο... κλιματιστικά και κορονοϊός - Οδηγίες και «καμπανάκι»

Υγεία 24 Απριλίου 2020

Τις τελευταίες ώρες πολύς λόγος έχει γίνει για το πώς και κατά πόσο επηρεάζουν τα κλιματιστικά σε ό, τι αφορά την κατάσταση με τον κορονοϊό και ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε θέση.

Ο κ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στην οποία ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού και πέντε ακόμη θανάτους στην χώρα μας, αναφέρθηκε στο ζήτημα.

Ο Τσιόδρας για τα κλιματιστικά

Για τα κλιματιστικά είπε πως από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εκδόθηκε εγκύκλιος για την λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά την χρήση κλιματιστικών μονάδων.

Διευκρινίζεται πως “οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του κορονοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς.

Κάποια χαρακτηριστικά μέτρα από την εγκύκλιο:

– Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματικές μονάδες

– Η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα

– Για τις μονάδες οικιακού τύπου (σ.σ. air condition στο σπίτι) όπου είναι εφικτό να τίθενται εκτός λειτουργίας, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.

– Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 884 φορές

Απαλλαγείτε από τον πόνο με αρθροσκόπηση γόνατος!

Η αρθροσκόπηση γόνατος αποτελεί μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που επιτρέπει την εξέταση και θεραπεία προβλημάτων της άρθρωσης χωρίς μεγάλες τομές, προσφέροντας γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστο πόνο.

Κάντε το όνειρο της μητρότητας πραγματικότητα με IVF εξωσωματική γονιμοποίηση!

Η IVF εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF – In Vitro Fertilization) είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ιδανική για ζευγάρια που ονειρεύονται να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το δικό τους παιδί.

Πού μπορεί να οφείλεται ο πόνος στη μέση;

Η δισκοκήλη, γνωστή και ως κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, είναι μια συχνή πάθηση όπου ο μεσοσπονδύλιος δίσκος, δηλαδή το ελαστικό «μαξιλάρι» μεταξύ των σπονδύλων, εκτοπίζεται ή εκφυλίζεται, πιέζοντας νεύρα ή τον νωτιαίο μυελό