Νέα Κινητοποίηση - Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 7.30 μ.μ. - ΟΧΙ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ - ''ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ''

Εντός των τειχών 18 Μαϊου 2020

Νέο κάλεσμα της ''Επιτροπής Πολιτών'':
Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 7.30 μ.μ.
Θεατράκι στo Tέρμα λεωφορείων Αγίας Μαρίνας (206)
(πλατεία Παραθύρα)

Δήμαρχε,

«Ό συ κρύβεις εις την αγοράν κηρύσσεται»

Το «μυστικό» για νέο διαδημοτικό νεκροταφείο στον Υμηττό, εντός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο και συζητούνταν ανεπίσημα εδώ και μήνες, αποκαλύφθηκε πλέον με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Κατόπιν άρνησης για διαφορετικούς λόγους από τις αρχές των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, ο «μουτζούρης» φαίνεται να καταλήγει στον Δήμο Ηλιούπολης, και μάλιστα σε χώρο του ΑΔΜΗΕ, δίπλα στο ΚΥΤ 150/ΚV, ο οποίος κερδήθηκε μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής την περίοδο 2002 - 2004.

Ένα νέο νεκροταφείο στον Υμηττό, το μόνο που θα επιφέρει είναι την περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, δεδομένων, μεταξύ άλλων, και των έργων υποδομής που θα απαιτηθούν.

Είναι σαφές ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης όχι μόνο το γνώριζε και δεν το δημοσιοποιούσε, αλλά στην πραγματικότητα είχε συναινέσει και προβεί η ίδια στις αναγκαίες ενέργειες (ακόμα και σε εν κρυπτώ συναντήσεις με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ) για τη δημιουργία και χωροθέτηση του διαδημοτικού νεκροταφείου εντός του Δήμου μας. Με ποια νομιμοποίηση άραγε;

Καλούμε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης να πάρει αμέσως θέση καταδικάζοντας τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, καθώς και τη δημοτική αρχή να αποσύρει τα απαράδεκτα «σχέδιά» της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 

Προβλήθηκε 1195 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.