Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται επιπλέον εννιά «μαρτυρικά χωριά» σε οκτώ Δήμους της χώρας.

Η αναγνώριση έγινε μετά από πρόταση της ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, βάση της παρ.5 του αρ.18 του Ν..2503/1997, για το χαρακτηρισμό των πόλεων και των χωριών εκείνων που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων κατοχής 1941-1944, ως “μαρτυρικών πόλεων” και “μαρτυρικών χωριών”.

Συγκεκριμένα:

Η κοινότητα Λάγκας (πρώην τοπική κοινότητα Λάγκας) της δημοτικής ενότητας Άργους Ορεστικού του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς, η κοινότητα Γέρμα (πρώην τοπική κοινότητα Γέρμα) της δημοτικής ενότητας Ίωνος Δραγούμη του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς, η κοινότητα Κοσματίου (πρώην τοπική κοινότητα Κοσματίου) της δημοτικής ενότητας Θεόδωρου Ζιάκα του Δήμου Γρεβενών Νομού Γρεβενών, η κοινότητα Κρυοπηγής (πρώην τοπική κοινότητα Κρυοπηγής) της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας Νομού Πρέβεζας, η κοινότητα Σαρανταπόρου (πρώην τοπική κοινότητα Σαρανταπόρου) της δημοτικής ενότητας Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας Νομού Λάρισας, η κοινότητα Αγίου Θωμά (πρώην τοπική κοινότητα Αγίου Θωμά) της δημοτικής ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας Νομού Βοιωτίας, η κοινότητα Μενδενίτσης (πρώην τοπική κοινότητα Μενδενίτσης) της δημοτικής ενότητας Μώλου του Δήμου Καμένων Βούρλων Νομού Φθιώτιδας, η κοινότητα Κοσμά (πρώην τοπική κοινότητα Κοσμά) της δημοτικής ενότητας Κοσμά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας, η κοινότητα Γερακίου (πρώην τοπική κοινότητα Γερακίου) της δημοτικής ενότητας Αμαλιάδος του Δήμου Ήλιδας Νομού Ηλείας χαρακτηρίζονται ως μαρτυρικά χωριά.
 

 

Προβλήθηκε 648 φορές
Ευρωεκλογές 2024: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.

Ο καιρός την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. - Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.