ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
“Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”
[email protected]
Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα , 16346 Ηλιούπολη

21-5-2020
Aρ.Πρ:170

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,
          ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή!!

Η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να φέρει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για συζήτηση στις σημερινές συνθήκες πανδημίας είναι εχθρική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονιούς.

Το νομοσχέδιο υποβαθμίζει παραπέρα το δημόσιο σχολείο και θίγει βαθύτατα τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο ανέξοδες εξαγγελίες για τον χώρο της Παιδείας, χωρίς να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε με διαδικασίες fast-track τροπολογία για την on-line μετάδοση του μαθήματος από την τάξη! Το μάθημα όμως είναι παιδαγωγική σχέση και πράξη, δεν είναι θέαμα!

Γονείς και εκπαιδευτικοί να γίνουμε μία γροθιά για να πάρουμε τη μεγαλύτερη ατομική μας ευθύνη…

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟYΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ…

Να μην γίνει και η εκπαίδευση ατομική ευθύνη για λίγους και εκλεκτούς!

Καλούμε Όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων των σχολείων της πόλης μας να συμμετέχουμε από κοινού σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 25/5, στις 7.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου μας.

Να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την κοινή μας πάλη για να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                     Παρίντα Ηλέκτρα
 

Προβλήθηκε 583 φορές