ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλιούπολη 31 Μάη 2020

Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, η Ένωσή μας επικοινώνησε με την πρόεδρο της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, για να ενημερωθεί για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων του Δήμου μας.

Την Παρασκευή (29/5) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο, ότι όλα τα σχολεία της πόλης μας θα έχουν προσωπικό καθαριότητας καθ΄ όλη την πρωινή διάρκεια λειτουργίας τους και πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καθαριότητας.

Για να καλυφθούν όλα τα σχολεία (σε Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια) από προσωπικό καθαριότητας, έγιναν έκτακτες (4μήνης διάρκειας) προσλήψεις 30 καθαριστριών στο Δήμο μας. Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για όλα τα σχολεία της πόλης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό, κατά του νέου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που ήρθε να ψηφιστεί εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς.

Το Υπουργείο Παιδείας παρά τη γενική κατακραυγή, εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που προωθεί την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (με συνέπεια περικοπές τμημάτων και απολύσεις αναπληρωτών), την αξιολόγηση - χειραγώγηση, την σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ένταση του εξεταστικού μαραθώνιου (με την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και την Τράπεζα Θεμάτων), δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το αντι Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

• Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας , της τοποθέτησης των καμερών* για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

• Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών,, προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία, μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών κ.λπ.

• Να στηριχθεί το Δημόσιο Σχολείο με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τους Συλλόγους μας σε επαγρύπνηση για την πιστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και επισυνάπτουμε* την “Δήλωση Άρνησης Βιντεοσκόπησης” για να αποσταλεί στους γονείς.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Τασούλας Μιχάλης              Κουφουδάκη Ντόρα

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ……………………………………………………………….

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα ο/η κάτωθι υπογεγραμμένος/η
…………………………………………………. του …………………………………………
κάτοικος ………………………………………….. κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας
………………………………. της ….. τάξης του σχολείου σας
δηλώνω ότι:

σας απαγορεύω να προβείτε στην βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση οποιουδήποτε προσωπικού δεδομένου του/της κηδεμονευομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου όπως: βιντεοσκόπηση του προσώπου του/της, αναμετάδοσης της φωνής του/της, αναφορά από οποιονδήποτε εντός της αίθουσας (εκπαιδευτικού ή μαθητή) του επωνύμου του/της και γενικά απαγορεύω την αναμετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας, νύξης, συμβουλής που μπορεί να προκαλέσει συσχέτιση του/της κηδεμονευομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και άρα μπορεί να βλάψει δυνητικά την προσωπικότητά του/της.

Ως προς τη διαδικασία ζωντανής αναμετάδοσης σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί:

1. να αποκλειστεί η καταγραφή του μαθήματος από απομακρυσμένο χρήστη και η αναπαραγωγή του αργότερα για κακόβουλους σκοπούς.

2. να διασφαλιστεί ότι ο απομακρυσμένος χρήστης θα είναι πράγματι μαθητής ή μαθήτρια που δικαιολογημένα απουσιάζει από το σχολείο ή θα είναι κάποιος άλλος από το οικείο- οικογενειακό ή φιλικό- περιβάλλον του απομακρυσμένου χρήστη.

Από παιδαγωγικής σκοπιάς σας αναφέρω ότι σε περίπτωση που ο/η κηδεμονευόμενος/η αντιληφθεί ότι κατά της διάρκεια του μαθήματος υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο (εικόνα και ήχος, ή μόνο ήχος) ο/η μαθητής/τρια λόγω συστολής θα έχει χαμηλή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Άρα η βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δύναται να πλήξει όχι μόνο την προσωπικότητα του/της κηδεμονευομένου/νης μου αλλά και τις σχολικές και εν γένει εκπαιδευτικές του/της επιδόσεις.

Παρακαλώ να δεχθείτε την παρούσα, να μην προβείτε στη βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση αλλιώς με θλίψη μου θα προσφύγω σε ένδικα μέσα ώστε να διασφαλίσω την αξιοπρέπεια και την ψυχική ισορροπία του/της κηδεμονευομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και της οικογενείας μου.
Με την επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Ο αιτών και δηλών                            Τόπος ημερομηνία

……………………………………………          …………………………………………………

……………………………………………………
Ονομ/μο και Υπογραφή

Προβλήθηκε 447 φορές

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11: 00 π.μ., στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο αναπηρικών αμαξιδίων, προσφοράς της Χριστιανικής Εκκλησίας Αθηνών, για τις ανάγκες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.

''Η Πόλη που Θέλω'' ήταν σήμερα στην διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη (ΤΕΒΑ/FEAD)''.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)", διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 1000 συμπολίτες μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Αίτημα για Έκτακτη σύγκλυση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το πρόβλημα που έχει ανακύψει όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην πόλη και την μετατροπή του, σχεδόν αποκλειστικά, σε Κέντρο Εμβολιασμού''

Κυρίες και κύριοι, πιθανά έχετε ενημερωθεί για τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε στην πόλη μας, όσον αφορά στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας μετά και τον προσδιορισμό του ως Κέντρο Εμβολιασμού για τον covid-19...