Η πρόταση για τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου σε τμήμα του χώρου που βρίσκεται το ΚΥΤ στον Υμηττό, προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό πρόβλημα με λάθος τρόπο.

Ο ΑΔΜΗΕ (πρώην ΔΕΗ), που είναι ιδιοκτήτης του χώρου, συνδέει απολύτως την ικανοποίηση αυτής της πρότασης, με την κατασκευή της πλευράς των 400 kv, κάτι που θα ήταν επιβαρυντικό για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων που είναι κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές.

Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να γίνει εκεί διαδημοτικο νεκροταφείο χωρίς να γίνει και νεο ΚΥΤ, ή ακόμη και με την απομάκρυνση του ήδη υπάρχοντος, αυτό κατά τη γνώμη μας δεν θα ήταν σωστό.

Γιατί σχεδόν όλοι οι δήμοι που συνορεύουν με τον Υμηττό ζητούν τη νομιμοποίηση εγκαταστάσεων που ήδη έχουν ή θέλουν να δημιουργήσουν στο βουνό.

Επίσης υπάρχουν χιλιάδες κτίσματα/εγκαταστάσεις στον Υμηττό που οι ιδιοκτήτες τους (κάτοικοι ή επιχειρηματίες) θέλουν να νομιμοποιήσουν, καθώς και άλλοι που θέλουν να δημιουργήσουν νεα.

Αν λοιπόν δεχτούμε τη λογική ο καθένας να προσπαθεί να λύσει "το δικό του πρόβλημα", τότε η προστασία του Υμηττού "πάει περίπατο" και ανοίγει ο δρόμος για νέες καταπατήσεις, για νέες χρήσεις στο βουνό, που υπονομεύουν το κοινό μας συμφέρον.

Κάθε φορά πρέπει να ξεχωρίζουμε το κύριο και μάλιστα τώρα εν όψει της έκδοσης νεου ΠΔ για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού, που όλα δείχνουν ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να το "χαλαρώσει".

Το κοινό μας συμφέρον υπαγορεύει να διεκδικήσουμε το νέο ΠΔ να είναι ακόμη αυστηρότερο, ακόμη πιο προστατευτικό για τον Υμηττό, από το προηγούμενο.

Το κοινό μας συμφέρον, υπαγορεύει να κάνουμε δράσεις προστασίας του Υμηττού από πυρκαγιές, δράσεις ανάπτυξης, βελτίωσης, αποκατάστασης του πρασίνου, καθαριότητας, διευκόλυνσης των πολιτών να τον επισκέπτονται για περπάτημα.

Τίποτα περισσότερο!!!

✅ Για την αντιμετώπιση της υπαρκτής ανάγκης ενός νέου διαδημοτικού νεκροταφείου υπάρχει εναλλακτική λύση: η δημιουργία του στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο όχι μόνο για τους άλλους Δήμους, αλλά και για τον δικό μας, μιας και τα νεκροταφεία μας είναι ήδη κορεσμένα.

Η δυνατότητα αυτή προβλέπονταν στο ν. 4062/12.

Όμως στην πορεία το θέμα "θάφτηκε" μιας και ο "επενδυτης" Λάτσης φαίνεται ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο, οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν να του χαλάσουν το χατήρι, οι δε διοικήσεις των όμορων δήμων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, είτε το εγκατέλειψαν είτε δεν το διεκδίκησαν στην πράξη.

✅ Όμως ακόμη και αν δεν ετίθετο θέμα δημιουργίας διαδημοτικού νεκροταφείου στον Υμηττό, το θέμα του ΚΥΤ είναι κάτι που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να αντιμετωπίσουμε.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει ξεκάθαρα εκφρασμένη την απόφασή του να προχωρήσει στην κατασκευή της πλευράς των 400 kv, επιπλέον αυτής των 150 kv που ήδη υπάρχει.

Θυμόμαστε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2002 - 2003, που απέτρεψαν τη δημιουργία του ΚΥΤ των 400 kv, αλλά όχι και αυτού των 150 kv, που τελικά έγινε με τη συνδρομή και υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα.

ΟΙ αγώνες τότε δεν είχαν γίνει μόνο για το θέμα της αισθητικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Υμηττού, αλλά και για την προστασία της υγείας των κατοίκων.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, που τροφοδότησαν τότε τη λαϊκή αντίδραση, ισχύουν και σήμερα.

Ο ΑΔΜΗΕ επικαλείται τις ανάγκες επαρκούς και ασφαλούς ηλεκτροδότησης της ευρύτερης περιοχής. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανάγκες αυτές σχετίζονται με την "επένδυση" στο Ελληνικό.

Εμείς επικαλούμαστε την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αναζητήσει εναλλακτική λύση που θα σέβεται τις επιφυλάξεις/ενστάσεις/αντιρρήσεις μας. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

✅ Χρειάζεται όμως από τη μεριά μας να μπορούμε να υποστηρίξουμε το δίκιο μας, γιατί κανένας δεν θα μας το χαρίσει.

Ενημέρωση με κάθε τρόπο των πολιτών, διαδικτυακά, έντυπα, με ανοιχτές συναντήσεις/συγκεντρώσεις στις γειτονιές.

Ετοιμότητα για διοργάνωση ενωτικών, μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Προσοχή στους λογοκόπους, στους "σωτήρες", σε αυτούς που μιλάνε ανάλογα με το ακροατήριο, που έχουν πολλά πρόσωπα, που επιλεκτικά θυμούνται το περιβάλλον όταν αυτό εξυπηρετεί τις προσωπικές τους επιδιώξεις.


--
Δημοτική Συνεργασία
Ελληνικού-Αργυρούπολης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ 

Προβλήθηκε 795 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.