Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης: Τι φοβάται ο κ. Πρόεδρος της Β βάθμιας Σχολικής Επιτροπής;

Εντός των τειχών 12 Ιουνίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 12.6.2020

Τι φοβάται ο κ. Πρόεδρος;

Την Πέμπτη 4.6.2020, λάβαμε πρόσκληση για "Διά Περιφοράς" συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β' Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, για την Παρασκευή 12.6.2020 ώρα 18:00 με 20:00 (;)

Την επομένη απεστάλη το παρακάτω αίτημα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Ντέτσικα:

"Κύριε πρόεδρε

Θεωρούμε ότι τα θέματα που εισηγείστε προς το ΔΣ της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής χρήζουν διαλόγου και όχι μόνο "την υπογραφή" μας ή όχι κάτω από τις εισηγήσεις σας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης των συνεδριάσεων του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής, ο εποικοδομητικός διάλογος.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε δια ζώσης τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας όπως έπραξε και η συνάδελφός σας στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο - που σαφώς είναι και πολυπληθέστερο - του Δήμου μας.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης μιας και η δια περιφοράς ψήφιση των θεμάτων της μας βρίσκει αντίθετους.

Άλλωστε δεν βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας. Δεν μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς.

Αν εξακολουθείτε να θεωρείτε μη εφικτή την δια ζώσης συνεδρίαση, σας προτείνουμε η συνεδρίαση να γίνει με τηλεδιάσκεψη."

Με εκτίμηση,

Εκ Μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης

Ντόρα Κουφουδάκη (τακτικό μέλος) Μιχάλης Τασούλας (αναπληρωματικό μέλος)

Η απάντηση που λάβαμε την ίδια μέρα στο αίτημά μας είναι η εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι σε εκτέλεση των: (άρθρο 10 ΦΕΚ 55/τΑ΄/11-3-2020 ΠΝΠ, έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών 18318/13-3-2020 κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού) η συνεδρίαση του Δ.Σ θα διεξαχθεί δια περιφοράς όπως ορίζεται στην πρόσκληση."

Με εκτίμηση Ντέτσικας Κωνσταντίνος Πρόεδρος

Το ίδιο αίτημα για "Διά ζώσης" Συνεδρίαση υπεβλήθη και από μέλη - εκπροσώπους δύο Δημοτικών Παρατάξεων και έλαβαν την ίδια απάντηση ...

Τι είναι άραγε αυτό που φοβάται ο κ. Πρόεδρος;;

Τον Covid- 19 ή οι τις …. "Αληθινές Ψηφοφορίες";;;

Το Δ.Σ. 

Προβλήθηκε 560 φορές

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2025-2026''

Γνωστοποιούνται τα παρακάτω προσωρινά αποτελέσματα τα οποία αφορούν τη σειρά κατάταξής τους και δεν επέχουν θέση τοποθέτησης στα Παραρτήματα Αγωγής .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''Το Κέντρο Κοινότητας χρειάζεται ενίσχυση - Όχι άλλες καθυστερήσεις''

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας καλείται να ανταποκριθεί καθημερινά σε έναν εξαιρετικά αυξημένο όγκο κοινωνικών υποθέσεων, εξυπηρετώντας περίπου 400 πολίτες κάθε μήνα.

Επιστολή Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Θέλουμε να Σας ευχαριστήσουμε για την διάθεση Σας να συμπαρασταθείτε στα της εορτής της ονοματοδότου αγίας του ναού, της συνοικίας και ενορίας μας, όπως αυτή εκφράστηκε και από της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, αλλά και με την αρωγή των υπηρεσιών του δήμου, όπου αυτό χρειάστηκε.