Τη Δευτέρα θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 αναφέροντας ότι η πληρωμή του επιδόματος μετατίθεται για τη Δευτέρα αντί για σήμερα Παρασκευή που ήταν προγραμματισμένη, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών…

Βέβαια ο κ. Βρούτσης δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τις έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες όλο το προήγουμενο διάστημα και ανήμερα της πληρωμής βγήκε για να την μεταθέσει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει ότι τα χρήματα θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των εργαζομένων στις 5 με 10 Ιουνίου. Στην πορεία το μετέθεσε για τις 12 Ιουνίου και σήμερα διά στόματος Βρούτση ανακοίνωθηκε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στις 15 Ιουνίου!

Πρόκειται για νέο μεγάλο φιάσκο της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, στις πλάτες χιλιάδες εργαζομένων που περιμένουν τα συγκεκριμένα χρήματα για να ζήσουν (!!!), αφού έχουν να πληρωθούν από τα μέσα Απριλίου όταν και πήραν τα 800 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας με την ίδια πολιτική «ανευθυνότητα» έχει χειριστεί και το θέμα της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τις προσλήψεις 36.500 ανέργων σε υπηρεσίες του δημοσίου και ΟΤΑ μην εγκρίνοντας ακόμα την έκδοση της σχετικής προκήρυξης παρατείνοντας έτσι την αγωνία για χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στον καιάδα της ανεργίας!

Σημειώνεται ότι τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας και φθάνουν έως τα 534 ευρώ.

Το επιδόμα – συνολικού ύψους άνω των 208 εκατ. ευρω – θα καταβληθεί σε 526 χιλιάδες εργαζόμενους.

Δικαιούχοι είναι:

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,

– Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 546 φορές
Διατροφή θα πληρώνουν και οι παππούδες - Απόφαση σταθμός

Από μια υπόθεση που έφτασε στην δικαιοσύνη και είχε ως αντικείμενο την διατροφή που έπρεπε να καταβάλλει πατέρας για το ανήλικο παιδί του προέκυψε μια δικαστική απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί σταθμός.

ΟΠΕΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής έως τις 4 Οκτωβρίου

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα στο νομό Αττικής και με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ανακοίνωσε τα εξής..,

Κοινωφελής εργασία: Τα δικαιώματα των εργαζομένων (λίστα)

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλωσορίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα καλύψουν προσωρινά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις υποστελεχωμένες δομές των Δήμων, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες ως προς δικαιώματά τους.

Υπερωρίες, δώρο Χριστουγέννων: Πως θα υπολογίζονται - Οι αλλαγές που έρχονται

Κατατέθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής (05.09.2020), οι ρυθμίσεις που προβλέπουν το τι θα ισχύσει για τις υπερωρίες μετά την καραντίνα, για το πως θα υπολογιστεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων, ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα -  Δείτε τους πίνακες

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές. Δείτε αναλυτικά τους πίνακες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.