Ένα από εκείνα που θα αλλάξει η πανδημία είναι η επισιτιστική κατάσταση προς το χειρότερο. Έως χθες στην Ελλάδα το πρόβλημα της πείνας λίγο - πολύ ελεγχόταν.

Παρατηρούμε αύξηση της ζήτησης.

Αν κρίνουμε από το τι ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα προσθέσουν και εδώ σε όσους πεινάνε, τσουνάμι ανέργων και ατόμων το εισόδημα των οποίων έχει μηδενιστεί.

Άτομα που θα προέρχονται τώρα από τα μεσοαστικά στρώματα της κοινωνίας.

Το φαινόμενο θα παίρνει διαστάσεις τους επόμενους μήνες και είναι απόλυτη προτεραιότητα να κινητοποιηθεί κάθε μέσο για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αποτελεσματικά.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, συναντήθηκε και συζήτησε με τον κ. Γρηγόρη Λέων, πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι: Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Γ. Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, και η Ρένα Μπολινάκη, Ταμίας του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στην πρώτη γραμμή της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εγκαινιάζει άμεσα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των πληττόμενων οικογενειών, σε συνεργασία με την Pepsico Ελλάδος (Tasty Foods και Pepsico HBH).

Στο νέο πρόγραμμα θα ενταχθούν 140 οικογένειες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες για διάστημα έξι μηνών θα λαμβάνουν (ανά δεκαπενθήμερο) πακέτα τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριστικών σπιτιού. Το πρόγραμμα πιθανόν να παραταθεί επί πλέον των έξι μηνών.

Παράλληλα με τη στήριξη σε τρόφιμα και άλλα είδη, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα ψυχοκοινωνικής στήριξης από τους αρμόδιους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) που θα «τρέχουν» το πρόγραμμα.

Η επιλογή των ωφελουμένων του νέου προγράμματος , θα γίνει, για πρώτη φορά με διευρυμένα κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και τις συνέπειές της. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν οικογένειες που επλήγησαν σημαντικά, με απώλεια εισοδήματος ή / και εργασίας από τον κορωνοϊό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημότες, η σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων. Βασικό είναι να έχουν μείνει άνεργοι λόγω της πανδημίας του Κορονοιού, δηλαδή να έμειναν άνεργοι μετά τις 11/3/2020, η να βρίσκονται σε αναστολή και να έχει μειωθεί το εισόδημα τους, η να εργάζονται σε μειωμένο ωράριο. Βασικό είναι να προσκομίσουν χαρτί από την εργασία τους, ότι ανήκουν σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες με ανήλικα παιδιά, η που έχουν το τρίτο παιδί τους ανήλικο, μικρότερο των 18 ετών.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1.Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019 και Ε9
2.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3.ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας
4.Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας
5.Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
6.Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΟΤΕ (στο όνομα του αιτούντος), ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας
9.Βεβαίωση Εργασίας Εργοδότη που να αποδεικνύεται η αναστολή της επιχείρησης και συμπληρωματικά βεβαίωση ενσήμων ΙΚΑ από 1/3/2020 έως τον τρέχοντα μήνα υποβολής της αίτησης.

Που κατατίθενται οι αιτήσεις:

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα θα γίνουν για τους τρίτεκνους έως και 20/07/2020 ώρα 14.00 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηemail: [email protected] προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των ενδιαφερόμενων.

Κάθε αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα στοιχεία επικοινωνίας των αιτούντων.

Θα ακολουθήσει κοινωνική συνέντευξη για τους πρώτους στη σειρά κατάταξης στο πρόγραμμα, με προκαθορισμένο ραντεβού, για την αποφυγή συνωστισμού.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, θα βοηθήσει τα μέλη του να καταθέσουν αίτηση, για όσους επιθυμούν,

Μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο Σύλλογο, και να αποστείλει ο Σύλλογος ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους στον ΚΥΑΔΑ.

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2020/07/20.html 

πηγή

Προβλήθηκε 681 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.