Σε μειώσεις του προσωπικού της προχωρά όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (4/8) η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com λόγω κορονοϊού.
 
Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν γνωστοποίησε τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».
 
Εντούτοις, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο.
 
«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε ένα δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
«Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», συμπληρώνει η εταιρεία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού της.
 
 

 

Προβλήθηκε 1357 φορές
Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό την Τετάρτη

Συγκεκριμένα χειρόφρενο θα τραβήξει και το Μετρό καθώς το Δ.Σ του ΣΕΛΜΑ, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να μετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί τα μέλη της στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου στα λεωφορεία - Ποιες ώρες θα κυκλοφορούν κανονικά

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, δηλαδή η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Νέα διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για ρευματοκλοπές: Διασταυρώσεις χιλιάδων ΑΦΜ με μετρητές από τον ΔΕΔΔΗΕ - Λίστα από ΑΑΔΕ για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές και τα κυκλώματα που αποκομίζουν απ’ αυτές κέρδη, καθώς το οπλοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ...

Πρόστιμο 35.000 ευρώ σε τεχνίτρια νυχιών στα Χανιά - Την πρόδωσαν οι διαφημίσεις της στα Social Media

Σύμφωνα με το zarpanews, ελεγκτές από το Ηράκλειο πήγαν την Παρασκευή στα Χανιά για να κάνουν έλεγχο για φοροδιαφυγή, σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο μια γυναίκα έκανε περιποιήσεις νυχιών και μάλιστα διαφήμιζε τη δουλειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έβαζε αγγελίες για να βρει πελάτες.