Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, όπως κτήρια, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βυρωνα.

Ειδικότερα παρατηρήθηκαν:

  • Εκτεταμένες φθορές σε 3 σχολικά συγκροτήματα της οδού Ταταούλων (3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο και 5ο,11ο Δημοτικά)
  • Κομμένα καλώδια σε κολώνα, στο πάρκο στη συμβολή των οδών Άνδρου και Γρηγορίου Ε’.
  • Παραβίαση παράθυρου αίθουσας και φθορές εντός, στο σχολικό συγκρότημα της Αγ. Τριάδας.
  • Εκτεταμένες φθορές στον προαύλιο χώρο του 8ου Δημοτικού σχολείου για πολλοστή φορά.
  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αρχ. Χρυσοστόμου και στα αποδυτήρια του Ανοικτού 2ου Αθλητικού κέντρου.
  • Παραβίαση σε πίνακα οδοφωτισμού, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα φώτα συνεχώς αναμμένα
  • Καταστροφή της πέργολας του 3ου Λυκείου και μίας βρύσης με αποτέλεσμα να τρέχει ασταμάτητα το νερό.

Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή του Βύρωνα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη δημόσια περιουσία και τα χρήματα που δαπανώνται για τη συντήρηση της.

Για αυτό το λόγο έγινε παράσταση από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου στο ΑΤ Βύρωνα και ασκήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Δόθηκαν καταθέσεις και ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα το μήνα Αύγουστο που υπάρχουν πολλές καλοκαιρινές άδειες, προς αποτροπή επανάληψης τέτοιων γεγονότων ή άλλων που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στις δημοτικές υποδομές.

πηγή 

Προβλήθηκε 146 φορές

Εικόνες ντροπής σε λεωφορείο για Δάφνη - Μπουνιές και ανελέητο ξύλο για τη χρήση μάσκας

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Μετά τη φραστική επίθεση οδηγού σε γυναίκες, δύο επιβάτες που πήγαιναν από τον Πειραιά στον σταθμό «Δάφνη» ήρθαν στα χέρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού: Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid, σε εκπαιδευτικό  στο 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης

Δυστυχώς, όπως μόλις ενημερωθήκαμε επισήμως, κλείνει λόγω νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος covid, σε εκπαιδευτικό και πάλι, το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης, συστεγαζόμενο με το 7ο δημοτικό.