Το newsit.gr σας παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από τις διαρρήξεις σε καταστήματα στα νότια προάστια με πρωταγωνιστές ανήλικους 14 και 16 ετών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών.

Σοκαριστική αποκάλυψη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Έπειτα από επιχείρηση συνελήφθησαν δυο ανήλικοι, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών σε περιοχές των Νοτίων προαστίων, καθώς είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις, αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.
Πρόκειται για έναν 14χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι μάλιστα για να φτάνουν στα καταστήματα που είχαν βάλει στο μάτι, έκλεβαν μοτοσυκλέτες επίσης από γειτονιές των Νοτίων Προαστίων.
Εκτός από τους δυο συλληφθέντες, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν κι εναν επίσης ανήλικο συνεργό τους 16 ετών, οποίος και αναζητείται.
Το πλέον σοκαριστικό στην υπόθεση είναι το γεγονός πως και οι δυο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι παλιοί γνώριμοι των Αστυνομικών Αρχών, καθώς έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο ανήλικοι κυκλοφορούσαν νυχτερινές ώρες με κλεμμένες μοτοσυκλέτες και εντόπιζαν τα καταστήματα για τις διαρρήξεις που ήθελαν να πραγματοποιήσουν.
Στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατόν να διαρρήξουν την πόρτα του καταστήματος, έσπαγαν τις βιτρίνες ή τους υαλοπίνακες της εισόδου με τα καπάκια από τα ρολόγια ύδρευσης προκαλώντας έτσι επιπλέον ζημιά στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.
Όπως φαίνεται και από τα αποκλειστικά βίντεο του newsit.gr, οι δυο “άγουροι” διαρρήκτες μπαίνουν στα καταστήματα χωρίς να φοβούνται αν τους καταγράφει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μόνον ο ένας κάποιες στιγμές προσπαθεί με την μπλούζα του να κρύψει το πρόσωπο του, σε αντίθεση με τον συνεργό του οποίος δεν πτοείται από τις κάμερες.
πατήστε την εικόνα.
Λειτουργώντας σαν έμπειροι διαρρήκτες κατευθύνονται στα σημεία που υπάρχουν οι ταμειακές μηχανές, τις οποίες και ανοίγουν αρπάζοντας τα χρήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.
Μάλιστα δείχνουν και υπευθυνότητα όσων αφορά στον κορονοϊό, καθώς μπαίνοντας στο κατάστημα που έχουν διαρρήξει, κατευθύνονται και οι δυο στο σημείο που βρίσκεται το αντισηπτικό υγρό και απολυμαίνουν τα χέρια τους!!!
Η δράση των δυο ανηλίκων διαρρηκτών και του ανήλικου συνεργού τους, είχε προκαλέσει από τις αρχές του καλοκαιριού πονοκέφαλο, αρχικά στους καταστηματάρχες που είχαν πέσει θύματα τους και κατ’ επέκτασιν στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι δημιούργησαν ειδική ομάδα ερευνών, προκειμένου να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, όπως και έγινε.
Στο μεταξύ από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν πως οι “άγουροι” διαρρήκτες, μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν 12 κλοπές σε καταστήματα και 2 κλοπές μοτοσυκλετών για τις μετακινήσεις τους. 
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου (www.newsit.gr)

To ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξιχνιάστηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και -2- κλοπές οχημάτων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 30-8-2020 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας 16 και 14 ετών, μέλη της συμμορίας.

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και έτερο μέλος της συμμορίας (ημεδαπός ηλικίας 16 ετών) που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Επιπρόσθετα, κατηγορούμενη στη σχηματισθείσα δικογραφία είναι η μητέρα του 14χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής η συμμορία είχε ενωθεί από τα τέλη Ιουνίου 2020, αναπτύσσοντας διαρκή δράση και εναλλάσσοντας κατά περίπτωση τη σύνθεσή της.

Για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εν λόγω συμμορίας είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. που διενεργούσε περιπολίες στους τομείς δράσης τους, επετεύχθη ο εντοπισμός των ανωτέρω δύο μελών που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, η οποία είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα στη Γλυφάδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισέρχονταν σε αυτά με παραβίαση των κεντρικών θυρών εισόδου ή παραθύρων, χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ακόμη, προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα καταστήματα που στοχοποιούσαν.

Χαρακτηριστικό της συστηματικής δράσης της συμμορίας αποτελεί το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ και σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών, επιδίωκαν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλοπές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε -12- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα και σε -2- περιπτώσεις κλοπής οχημάτων.

Και τα τρία ανήλικα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί επανειλημμένως για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.

 

Προβλήθηκε 1074 φορές