Έντονη ανησυχία ανάμεσα σε εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας δήμων της Αττικής επικρατεί από χθες. Κι αυτό γιατί ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 34 κρούσματα σε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για την «Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων / Α.Σ.Α.». Είναι θυγατρική της Ηλέκτωρ, του ομίλου Ελλάκτωρ. Στεγάζεται, δε, στη θέση Άγιος Γεώργιος του δήμου Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί ως Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Δηλαδή, εκεί εναποθέτουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων πολλοί δήμοι της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάλληλοι των υπηρεσιών καθαριότητας τους είναι πολύ πιθανόν να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα κρούσματα.

Ανησυχία στους εργαζόμενους

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία ανάμεσα στους εργαζόμενους. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πολλοί δήμοι έχουν ξεκινήσει τεστ κορωνοϊού στους συγκεκριμένους εργαζόμενους καθαριότητας. 

Πάντως, το εντυπωσιακό είναι ότι ούτε η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ούτε η ίδια η εταιρεία ειδοποίησε τους δήμους για το πρόβλημα. Ωστόσο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για  34 κρούσματα σε σε (σ.σ. γενικώς αορίστως) εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, η πληροφορία έφτασε εξωδίκως σε πολλούς από αυτούς.
Αποτέλεσμα, χθες και σήμερα να λειτουργήσει ένα απίστευτο «ράδιο αρβύλα», που επέτεινε την σύγχυση και την ανησυχία των εργαζόμενων αλλά και των δημοτικών Αρχών.
H aftodioikisi.gr επικοινώνησε με το ΚΔΑΥ και με τον όμιλο Ελλάκτωρ, προκειμένου να καταγράψει σχετικό σχόλιο της εταιρείας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό.  
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΕΟΑΝ είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊου, μέσω των κάδων ανακύκλωσης.

Προβλήθηκε 739 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος.- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.