Μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών.

Κρίσιμη εβδομάδα για την Αττική που παραμένει σε δεινή επιδημιολογική κατάσταση.

Ασυνείδητοι διοργανώνουν πριβέ πάρτι σε διαμερίσματα της Αθήνας.

Σε κατάληψη 770 σχολεία.

Η Αττική βρίσκεται εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα και όλα δείχνουν πως δυστυχώς η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί άμεσα και ο κορονοϊός θα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος όσο περνάει ο καιρός.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η κατάσταση στην Αττική είναι οριακή και όσο και αν το ενδεχόμενο του lockdown αυτή τη στιγμή μοιάζει μακρινό, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν αν δεν υπάρχει προσοχή από τον κόσμο και κυρίως από τους νέους.

Αυτό που προβληματίζει και αγχώνει τους ειδικούς είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται παρά τα μέτρα περιορισμού και το λουκέτο μετά τις 12 σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. 

Η κατάσταση στις πλατείες παραμένει ίδια με τον νεαρόκοσμο να συνωστίζεται εκεί και τα μέτρα αυτοπροστασίας πάνε περίπατο καθώς ούτε οι αποστάσεις τηρούνται, αλλά ούτε και η χρήση μάσκας.

Ίδια κατάσταση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου κυρίως τις πρωινές ώρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός από τον κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του. Διακόσια λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν τις αστικές συγκοινωνίες στην Αττική με τα πρώτα να κάνουν την εμφάνισή τους την Πέμπτη στους δρόμους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Καλπάζει στους νέους ο κορονοϊός – Ένας στους δυο κάτω από 40 ετών
Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών, τη στιγμή που ο κορονοϊός καλπάζει στις νεότερες ηλικίες.

Με βάση τα στατιστικά η κυβέρνηση πλέον αποκλείει το ενδεχόμενο μέτρων που θα αφορούν σε ηλικιωμένους, ενώ στο τραπέζι είναι μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Τα νέα μέτρα πάντως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς οι νέοι συνωστίζονται στις πλατείες. Το 50% των μολύνσεων εντοπίζεται σε νέους έως 39 ετών και ο φόβος όλων είναι η μετάδοση του ιού στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στους γονείς και τους παππούδες τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνω των 65 ετών ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών κάτι δεν συμβαίνει πάντα με τους νέους. Κάθε μέτρο λοιπόν που θα αφορά αποκλειστικά στους ηλικιωμένους, εκτός από άδικο δεν θα έχει και αποτέλεσμα.

Η βεντάλια των μέτρων πάντως δεν έχει κλείσει. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη καθώς οι επιστήμονες περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των μέτρων να αποτυπώνονται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, με μείωση κρουσμάτων κυρίως στην Αττική. Αν αυτό δεν συμβεί όλα είναι πιθανά.

Πριβέ πάρτι σε διαμερίσματα της Αθήνας μετά τα νέα μέτρα

Στο μεταξύ σύμφωνα με το mega παρά τις προσπάθειες για αποφυγή συνωστισμού, υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν διστάζουν να κάνουν πριβέ πάρτι σε διαμερίσματα στην Αθήνα, αδιαφορώντας προκλητικά για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι για τις επόμενες εβδομάδες δεν επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους να βρίσκονται περισσότερα από 9 άτομα. Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις οι συστάσεις των ειδικών πάνε περίπατο. Δεκάδες άτομα στριμώχνονται σε διαμερίσματα και σπίτια με τον φόβο για την εξάπλωση να μεγαλώνει διαρκώς.

Τέτοια πάρτι όπως αναφέρουν στο MEGA αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γίνονταν ακόμη και την περίοδο της καραντίνας. Τώρα, όπως και εκείνες τις ημέρες, τα ραντεβού και οι συναντήσεις διοργανώνονται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Το Instagram είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να προγραμματιστεί το πριβέ πάρτι.Η αστυνομία θα προσπαθήσει να περιορίσει, εάν γίνεται, το φαινόμενο, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο.

Το βάρος θα πέσει στις καταγγελίες που θα γίνουν από πολίτες που θα διαπιστώσουν ότι γίνονται πάρτι εν μέσω πανδημίας, και οι περιπολίες, εάν διαπιστώσουν κάποια συγκέντρωση ατόμων σε σπίτια, θα επέμβουν.

Τέλος φουντώνει το κύμα των καταλήψεων σε ολόκληρη τη χώρα καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι 770, εκ των οποίων τα 330 στην Αθήνα και τα 80 στη Θεσσαλονίκη.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 757 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.