.
Hμέρα αντιφασιστικής μνήμης η 9η του Μάη, καθώς συμπληρώνονται 69 χρόνια από το τέλος του Β? Παγκόσμιου Πολέμου, με σαφείς συνδέσεις με την τρέχουσα πολιτική περίοδο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και με διπλό συμβολισμό, κυρίως για τη Θεσσαλονίκη, καθώς την ίδια ημέρα το 1936 η πόλη ζούσε την κορύφωση της μεγάλης απεργίας, λίγο καιρό πριν τη δικτατορία του Μεταξά. O ΣΥΡΙΖΑ "Η συμπλήρωση 69 χρόνων από την λήξη του Β? Παγκόσμιου Πολέμου (8-9 Μαΐου 1945) αποτελεί επέτειο μνήμης και εγρήγορσης.
Προς Κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Βασιλίσσης Σοφίας -Αθήνα ΘΕΜΑ: Να παραμείνουν οι Σχολικοί Φύλακες στα «Ειδικά» Σχολεία Κ.
Η ΓΣΕΕ στηρίζει και υποστηρίζει τον αγώνα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε το νερό, το φυσικό αγαθό, να μην ιδιωτικοποιηθεί.Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ) στο πλαίσιο της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών η οποία υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές από Έλληνες πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την κατηγορηματική θέση τους ότι το βασικότερο φυσικό αγαθό δε μπορεί να μετατραπεί σε εμπόρευμα.
Ένα πολύ ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Έλληνες και ξένους φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, με μαθήματα από καθηγητές παγκόσμιου κύρους θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 17 με 25 Μαΐου. Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Θερινό σχολείο στην Ιατρική & Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση», το οποίο θα λάβει χώρα στο Νέο Οίτυλο και το Λιμένι, στη Μάνη Λακωνίας.
Δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.
Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με τίτλο"Λαμπεντούζα, Φαρμακονήσι, Σάμος: Η πολιτική συνόρων της Ε.Ε κοστίζει ζωές στην Ελλάδα και την Ευρώπη", την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής, Πανεπιστημίου 56 και Γαμβέτα 1, 1ος όροφος).
Αγαπητοί φίλοι, Μόλις πριν λίγες εβδομάδες τα παιδάκια της φωτογραφίας δηλητηριάστηκαν με αέρια στον ύπνο τους. Υπάρχει όμως ένας ειρηνικός τρόπος για να σταματήσουν οι σκοτωμοί αθώων στη Συρία.
Με μεγάλη πλειοψηφία αίρεται τελικά η βουλευτική ασυλία των βουλευτών Γιώργου Γερμενή,Στάθη Μπούκουρα, Νίκου Μίχου και Χρήστου Αλεξόπουλου. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγο οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: Για τον Στάθη Μπούκουρα υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 182 βουλευτές , κατά 26 και 12 παρών Για τον Γιώργο Γερμενή υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 197 βουλευτές, 16 κατα και 7 παρών.
Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, όπου κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν.
Έντονα καταγγελτικός ήταν ο λόγος της υποψήφιας περιφεριάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένας Δούρου, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πλατεία Γαρδένιας, στου Ζωγράφου: «Το..
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ. Επιστρέφει από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας με την εκ περιτροπής είσοδο των οχημάτων.
Γράφει ο Δήμος Χλωπτσιούδης Το σχολικό έτος άρχισε.
Ημερίδα για την παρουσίαση του ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.
Πλησιάζουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου, αλλά και οι ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου. Η ψήφος σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών είναι υποχρεωτική με εξαιρέσεις όμως που έχουν καθοριστεί με εγκύκλιο.
Τι ακριβώς είναι το bike sharing; Ποιοι το χρησιμοποιούν; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις επιτυχίας; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν; Τι ευκαιρίες δημιουργούνται; Έχει εφαρμοστεί σε κάποια πόλη στην Ελλάδα; Ποια είναι τα αποτελέσματα; Θα γίνει στην Αθήνα; Αν θέλετε να λύσετε αυτές τις απορίες και ακόμη περισσότερες σχετικά με τα συστήματα κοινοχρήστων ποδηλάτων, ή αλλιώς bike sharing, ελάτε στο Athens Bike Festival και παρακολουθήστε την εκδήλωση "Κοινόχρηστα Ποδήλατα: Το παρόν και το μέλλον"..
Όλους μπορείς να τους νικήσεις, εκτός από τη Λογική, με το λάμδα κεφαλαίο.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ.
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr






























