Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να βάλει κάμερες στα σχολεία του 5ου ΓΕΛ και 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου, απόφαση η οποία ακυρώθηκε μετά από τη σθεναρή αντίσταση καθηγητών και γονέων του συγκροτήματος, τον Δεκέμβρη του 2021, ο Δήμος Ζωγράφου τοποθέτησε τελικά κάμερες, αυτή τη φορά στα σχολεία του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου.

Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζωγράφου πήρε, αιφνιδιαστικά, την απαράδεκτη απόφαση να εγκαταστήσει κάμερες στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου, παρά την αντίθετη γνώμη συλλογικών φορέων, της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ, της Ενωσης Γονέων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των μαθητικών κοινοτήτων, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη του συγκροτήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την τοποθέτηση καμερών στο σχολικό συγκρότημα και απαιτεί την απομάκρυνσή τους «προκειμένου να πάμε απρόσκοπτα στο τέλος των μαθημάτων και των εξετάσεων για να μη βασανίζονται ακόμη περισσότερο όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά» και σημειώνει:

«Τα σχολεία δεν είναι ούτε φυλακές, ούτε τα άθλια ριάλιτι των ΜΜΕ. Είναι χώροι νεανικής δημιουργίας, μάθησης, εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών»:

Ολόκληρη η Ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών:

Το ΔΣ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου να εγκαταστήσει κάμερες στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου.

Παρά την αντίθετη γνώμη συλλογικών φορέων, όπως η ΣΤ΄ ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες η Σχολική Επιτροπή προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη του συγκροτήματος.

Σχετικά με την τοποθέτηση καμερών είχε προηγηθεί η ακύρωση αντίστοιχης απόφασης έπειτα από τη σθεναρή αντίθεση καθηγητών και γονέων του συγκροτήματος του 5ου ΓΕΛ και του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων μας ενημέρωσε πως καταψήφισε στη σχολική επιτροπή την τοποθέτηση καμερών, ενώ αντίθετα διευθυντές σχολείων που συμμετέχουν την υπερψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των σχολείων, το ΔΣ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ πήρε θέση και για τους 8 φύλακες που προσλήφθηκαν στο Δήμο Ζωγράφου και ζήτησε να τοποθετηθούν άμεσα στα σχολεία της περιοχής και όχι σε άλλες θέσεις με προτεραιότητα σε αυτά που λειτουργούν με απογευματινά μαθήματα.

Οι κάμερες υποτίθεται ότι μπαίνουν στο προαύλιο του σχολείου για να καταγράφουν τις ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε αύριο να καταγράφουν και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους.

Ο Δήμος Ζωγράφου ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών για να κάνει τα σχολεία Big Brother, τη στιγμή που πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα τα αναλώσιμα για τη λειτουργία των σχολείων, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, βοηθητικό, φύλαξης, καθαριότητας αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15μελή τμήματα. Έτσι, βρήκε το Δούρειο Ίππο, που έψαχνε καιρό τώρα για να πετύχει την τοποθέτηση καμερών.

Επίσης, ερωτηματικά γεννιούνται για το ποιος θα χειρίζεται αυτές τις κάμερες, πού θα καταγράφεται το υλικό και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό, αλλά και ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίζει την έναρξη και διακοπή της καταγραφής καθημερινά. Ακόμα περισσότερο ποια είναι η παιδαγωγική αρχή που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να καθιστά τη ζωή μαθητών και καθηγητών αντικείμενο καταγραφής; Ποια είναι η παιδαγωγική αρχή που διδάσκει στα παιδιά ότι κάποιος μπορεί και να τα παρακολουθεί ή και να μαζεύει στοιχεία για αυτά. Το ΔΣ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ δεν πρόκειται να δεχτεί να κατασκοπεύονται παιδιά και εκπαιδευτικοί στους χώρους του σχολείου.

Τα σχολεία δεν είναι ούτε φυλακές, ούτε τα άθλια ριάλιτι των ΜΜΕ. Είναι χώροι νεανικής δημιουργίας, μάθησης, εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Ζητάμε εδώ και τώρα να απομακρυνθούν οι κάμερες από τα συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου να πάμε απρόσκοπτα στο τέλος των μαθημάτων και των εξετάσεων για να μη βασανίζονται ακόμη περισσότερο όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 530 φορές

O Υμηττός ενώνει τις δυνάμεις του και με την ακριτική Σάμο

Στην ακριτική, μα συνάμα φιλόξενη Σάμο, συνεχίστηκε το οδοιπορικό που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, για να εξάγει την τεχνογνωσία του, να συνάψει μνημόνια συνεργασίας και να συμβάλλει στην προάσπιση του δασικού μας πλούτου.

Έφοδος της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη - 5 συλλήψεις ανηλίκων μελών συμμοριών

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφαλείας Αθηνών σήμερα το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι 5 ανήλικοι που συνδέονται με τη συμμορία σε κτίριο των φοιτητικών εστιών.