Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Βάρκιζα: Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό

Στα πέριξ 26 Φεβρουαρίου 2025

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.25) στην αστυνομία για έκρηξη που σημειώθηκε σε είσοδο πολυκατοικίας στη Βάρκιζα.

Το περιστατικό συνέβη σε πολυκατοικία επί της οδού Έκτορος, στη Βάρκιζα, με αγνώστους να τοποθετούν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, εύφλεκτο υλικό και κροτίδα, ο οποίος και ενεργοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη μικρής ισχύος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ευτυχώς, από την έκρηξη και τη μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Στο σημείο βρέθηκαν οι Αρχές, οι οποίες περισυνέλλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ η ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1213 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια