Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης: ''Λευκές'' και ''Χρυσές νύχτες'' εξοντώνουν μικρούς εμπόρους και εργαζόμενους

Εντός των τειχών 28 Νοεμβρίου 2025

Για άλλη μία χρονιά η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης οργανώνει «Χρυσή Νύχτα» στην πόλη μας διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. Προκαλεί μάλιστα απορίες το υψηλό κόστος (37.200,00 ευρώ) όταν οι ελλείψεις στα σχολεία της πόλης μας αλλά και σε άλλες υποδομές είναι κραυγαλέες.

Η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης απευθύνεται σε όλους τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους που κατοικούν σε αυτήν και τονίζει τα εξής:

  1. Όλες αυτές οι Χρυσές Νύχτες, οι Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα κλπ είναι ψηφισμένες από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και από τις προηγούμενες, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει το ωράριο λάστιχο για τους μικρούς ΕΒΕ και τους εμποροϋπάλληλους, γιατί το μόνο που σκέφτονται είναι να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι οι Δήμοι είναι όργανα άσκησης αυτής της πολιτικής που μας εξαθλιώνει.
  2. Οι ίδιες κυβερνήσεις έχουν κάνει μαύρες τις μέρες αλλά και τις νύχτες των μικρών εμπόρων και α/α με την τεκμαρτή βαρύτατη φορολογία, με την ακρίβεια , με την αύξηση του λειτουργικού κόστους, με τους πλειστηριασμούς, με τις κατασχέσεις με την άθλια κατάσταση στην Υγεία , την Παιδεία κλπ.
  3. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αν ήθελε να βοηθήσει τους εμπόρους της πόλης μας θα μείωνε τα δημοτικά τέλη στα μικρομάγαζα της Ηλιούπολης όπως διεκδίκησε η Ένωσή μας. Τουναντίον τα αύξησε πέρσι.
  4. Η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης στις 17/11/2025 κατέθεσε Υπόμνημα με το οποίο επαναφέρει το αίτημα και ζητά μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%. Ο Δήμαρχος ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση. Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού θα δώσει μια μικρή έστω ανακούφιση σε όλα τα μαγαζιά της πόλης μας σε όποια γειτονιά κι αν βρίσκονται.
  5. Οι μέρες των γιορτών είναι ήδη επιβαρυμένες με επιπλέον κούραση τόσο για τους μικρούς εμπόρους όσο και τους εργαζόμενους. Έχουμε διευρυμένο ήδη εορταστικό ωράριο, Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά κλπ. Ο Δήμαρχος θα μπορούσε αν ήθελε να κάνει εορταστικές εκδηλώσεις – σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας και όχι επιλεκτικά – αφήνοντας απείραχτο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που είναι ήδη βαρύ και ασήκωτο.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ «ΧΡΥΣΗ ΝΥΧΤΑ» ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΕΩΣ ΤΗ 01.00.

  • Καλούμε στον αγώνα αυτό δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία καθώς και τα σωματεία της Ηλιούπολης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΒΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Ηλιούπολη, 24/11/2025

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Προβλήθηκε 56 φορές