ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

enwsigonewnilioupolis@gmail.com


                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                       

 Ηλιούπολη 17 Μάη 2022

Το Υπουργείο Παιδείας  προχωράει την Τετάρτη 18 Μάη  στην  "πιλοτική" εφαρμογή της Ελληνικής PISA και καλεί τους μαθητές  (Στ΄ Δημοτικού και  Γ΄ Γυμνασίου)  300  Δημοτικών και 300 Γυμνασίων σε όλη την επικράτεια, να διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Μεταξύ αυτών είναι το 11ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας.        

Το  πρόγραμμα PISA του ΟΟΣΑ   είναι επί της ουσίας άλλο ένα "εργαλείο" που μέσω των εξετάσεων αποσκοπεί στη ανάδειξη Δεξιοτήτων χωρίς να ενδιαφέρεται για την πραγματική Γνώση που η Πολιτεία οφείλει να παρέχει σε όλα τα παιδιά,  οδηγεί στην πλήρη "Κατηγοριοποίηση" των Σχολικών Μονάδων και  μαθητών κι έρχεται να συμπληρώσει την περίφημη "Αξιολόγηση" της κας Κεραμέως  που δημιουργεί Σχολεία πολλών ταχυτήτων, με απώτερο στόχο φυσικά την περαιτέρω Συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου …

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τόσο η επιμονή του Υπουργείου στην Τράπεζα Θεμάτων και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής , ούτε φυσικά η σημερινή θρασύτατη εξαγγελία που σχεδόν πανηγυρικά εξαγγέλλει  την φετινή - κατά 9 χιλιάδες - νέα μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Αγαπητοί γονείς

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την "εργαλειοποίηση" της Μόρφωσης  των παιδιών μας, για να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις όσων αδιαφορούν παντελώς γι' αυτήν.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Εκπαιδευτικών ( ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) για την ακύρωση των Εξετάσεων PISA

Δεν  στέλνουμε τα παιδιά μας στο Σχολείο στις 18 Μάη

Τώρα είναι η πραγματική ώρα της Ατομικής μας Ευθύνης … !!!

Προβλήθηκε 118 φορές

Βασίλης Σπανάκης : ''Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επένδυση του Ελληνικού χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης''

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειου – Πέτρου Σπανάκη, για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους καθημερινά, από την Παρασκευή 01/07/202 έως την Παρασκευή 15/07/2022 και ώρες 9:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. στο κτίριο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45.

Γ.Σ.Ηλιούπολης: Οι όμιλοι στην Γ. Εθνική και στην Α.2 γυναικών.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) η κλήρωση για την ανακατανομή των ομάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στους ομίλους του Νότου της Γ' Εθνικής (1ος, 2ος, 3ος) αλλά και στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών (1ος, 2ος, 3ος, 4ος).