Την πρώτη του συνεδρίαση υπό νέα σύνθεση, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης.Το Διοικητικό Συμβούλιο, παρόντων 18 μελών σε σύνολο 20, επανεξέλεξε ως Πρόεδρο για 3η συνεχόμενη θητεία το νυν Πρόεδρο του Συνδέσμου & Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τη νέα πνοή που έφερε στον ΣΠΑΥ, τις χρηματοδοτήσεις, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια με κύριο στόχο την προστασία και την αναγέννηση του Υμηττού μας.Κατά την σύντομη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε έναν απολογισμό της θητείας που εκπνέει. Τόνισε τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και οι οποίες τους έβγαλαν αλώβητους. Εξήρε την ομοφωνία του Διοικητικού Συμβουλίου που οδήγησε στις επιτυχίες και στο συλλογικό αποτέλεσμα. Δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος και επεσήμανε ότι την ανοδική πορεία του Συνδέσμου αναγνωρίζουν και Δήμοι εκτός αυτού που προστρέχουν να ενταχθούν και να συνεργαστούν με τον ΣΠΑΥ.Με αφορμή τις προετοιμασίες για το 3ο Forum του ΣΠΑΥ – που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 – έκανε αναφορά στην επιτυχία των δύο προηγούμενων και εξήγησε ότι η νέα διοίκηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις νέες μεγάλες προκλήσεις που φέρνει η επόμενη ημέρα.

Εστίασε μεταξύ άλλων και στη δική του προσωπική συνεισφορά και όραμα, που είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ, σε κτίριο  που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, καθώς και για τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.Δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το μικρό αυτοδιοικητικό θαύμα του ΣΠΑΥ είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

Υποστηρίζοντας τα λεγόμενά του, μοίρασε έναν έντυπο απολογισμό για την περίοδο της θητείας του, με όλα όσα συνέβησαν καθολικά για τους Δήμους - Μέλη του Συνδέσμου και έναν πίνακα με τις χρηματοδοτήσεις, τις εισφορές και τα οφέλη του κάθε Δήμου συγκεντρωτικά.

Μαζί με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΥ ως νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος δήλωσε με το πέρας της εκλογής του: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι η νέα θητεία θα είναι το ίδιο δημιουργική και παραγωγική όπως η προηγούμενη».

Την Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν ως Τακτικό Μέλος από τον Δήμο Παπάγου Χολαργού ο Βασίλης Σιαμάνης και ως Αναπληρωματικό Μέλος από τον Δήμο Βύρωνα ο Μίλτος Μπαντής.Η Αυτοδιοίκηση προχωράει ενωμένη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μέσα από συλλογική εργασία, αλληλεγγύη και στενή συνεργασία μεταξύ των Δήμων, μπορεί να δημιουργηθεί μία δύναμη πολλαπλασιαστικής ισχύος προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και των ίδιων των πολιτών.

Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος π. Δημάρχου Ζωγράφου και π. Αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ Βασίλη Θώδα.


Προβλήθηκε 665 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.