Τα τσιγαριαστά μάραθα είναι ένα υπέροχο, πιο ασυνήθιστο αλλά απίθανο, λαδερό, μεζές και φαΐ, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μανώλης Παπουτσάκης

Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κατή


Αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε, κλασικές παραδοσιακές προσθήκες είναι οι σουπιές ή τα σαλιγκάρια, τα οποία βάζουμε καθαρισμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα (τις σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια) μαζί με τις ελιές και τις πατάτες.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 4 (ως μεζές)
  •  2 μάτσα μάραθος, ψιλοκομμένος
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  200 γρ. τσακιστοελιές (ή άλλες της αρεσκείας μας, με ή χωρίς το κουκούτσι)
  •  2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τα μάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτες ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε πρώτα τα κοτσανάκια από τα μάραθα, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα, αλάτι, πιπέρι, περίπου 100 ml νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις τσακιστοελιές και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 375 φορές

Θεατρικά βραβεία ''Μελίνα Μερκούρη'' και ''Δημήτρης Χορν'': Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές - Ποιοι ηθοποιοί τιμήθηκαν

Τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν» ανακοινώθηκαν σε κοινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα.