Ένας πρωτότυπος μεζές με πολύ ιδιαίτερη γεύση που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι αρκεί να έχετε βερίκοκα, αυγοτάραχο και ούζο.

Αντωνία Ζάρπα

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης - Food styling: Ηλίας Δερμιτζόγλου


15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Τεμάχια: 40
  •  150 γρ. αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  1 κιλό βερίκοκα, καλά πλυμένα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  •  400 ml ούζο, κατά προτίμηση χιώτικο
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το μεζέ με αυγοτάραχο και βερίκοκα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ούζο και σε ένα άλλο ανακατεύουμε τη μαντζουράνα με το βασιλικό.
  2. Βυθίζουμε κάθε κομμάτι βερίκοκου για 5 δευτερόλεπτα στο ούζο και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. (Δηλαδή, από κάθε μισό βερίκοκο θα έχουμε 2 φέτες.)
  3. Απλώνουμε κάθε φέτα βερίκοκου σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε μία φέτα αυγοτάραχο και λίγα από τα μυρωδικά.
  4. Καλύπτουμε με άλλη μία φέτα βερίκοκο, σχηματίζοντας ένα ιδιότυπο σάντουιτς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 350 φορές