«Γυρνάει» -για ακόμη μια φορά- το Κράτος την «πλάτη» στους συμβασιούχους, ιδίως σε όσους εργάζονται βάσει προσωρινής διαταγής, καθώς τους «κόβει» οποιαδήποτε ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις και τις αποδοχές τους.

Ειδικότερα, απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούνται δυνάμει προσωρινής διαταγής δεν μπορούν να εξελίσσονται μισθολογικά, ούτε είναι δικαιούχοι αυξήσεων, ανεξαρτήτως της θέσης και του έργου που προσφέρουν.

Η οποιαδήποτε μάλιστα μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας για το χρονικό  διάστημα που απασχολούνται με προσωρινή διαταγή, κρίνεται εκ των υστέρων, από την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Ως προς το σκέλος των συμβάσεών τους, το ΓΛΚ ξεκαθαρίζει ότι η «η προσωρινή διαταγή, καθορίζει και τα ασφαλιστικά μέτρα, που πρέπει να ληφθούν αμέσως από τους φορείς-υπηρεσίες…»

Ο χρόνος δε της απασχόλησης ενός συμβασιούχου, που έχει επιβληθεί με προσωρινή διαταγή, «δεν αποτελεί συμφωνημένο χρόνο εκτέλεσης σύμβασης και δεν έχει «έρεισμα πάνω στη σύμβαση εργασίας».

Συνεπώς, οι υπηρεσίες θα πρέπει απλώς  να αποδέχονται την «κατάσταση», να απασχολούν τους εργαζόμενους προσωρινά στη θέση εργασίας που κατείχαν μέχρι λήξη της σύμβασής  τους, καταβάλλοντας σε αυτούς τις συμφωνημένες αποδοχές έως την οριστική εκδίκαση.

Δείτε το έγγραφο που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr:

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 566 φορές
Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό την Τετάρτη

Συγκεκριμένα χειρόφρενο θα τραβήξει και το Μετρό καθώς το Δ.Σ του ΣΕΛΜΑ, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να μετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί τα μέλη της στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου στα λεωφορεία - Ποιες ώρες θα κυκλοφορούν κανονικά

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, δηλαδή η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Νέα διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για ρευματοκλοπές: Διασταυρώσεις χιλιάδων ΑΦΜ με μετρητές από τον ΔΕΔΔΗΕ - Λίστα από ΑΑΔΕ για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές και τα κυκλώματα που αποκομίζουν απ’ αυτές κέρδη, καθώς το οπλοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ...

Πρόστιμο 35.000 ευρώ σε τεχνίτρια νυχιών στα Χανιά - Την πρόδωσαν οι διαφημίσεις της στα Social Media

Σύμφωνα με το zarpanews, ελεγκτές από το Ηράκλειο πήγαν την Παρασκευή στα Χανιά για να κάνουν έλεγχο για φοροδιαφυγή, σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο μια γυναίκα έκανε περιποιήσεις νυχιών και μάλιστα διαφήμιζε τη δουλειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έβαζε αγγελίες για να βρει πελάτες.