Νέα 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί της Αττικής στις 5 και 6/11 - Tα αιτήματά του κλάδου

Ασφαλιστικά και όχι μόνο 30 Οκτωβρίου 2025

Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε σχετική ανακοίνωσή του, «οι ενέργειες της κυβέρνησης, υπό την πολιτική ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κ. Κυρανάκη και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, αγνοούν τις επαγγελματικές ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, οδηγώντας σε αποδιοργάνωση της αγοράς και υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών».

Τα αιτήματα του κλάδου

Το Συνδικάτο θέτει στο επίκεντρο της κινητοποίησης τα εξής αιτήματα:

  • Ηλεκτροκίνηση: Παράταση της υποχρεωτικής ταξινόμησης αμιγώς ηλεκτρικών Ε.Δ.Χ. Ταξί, με μεταφορά της εφαρμογής από 1/1/2026 στο 2035.
  • ΚΥΑ Κυρανάκη – Κεφαλογιάννη: Άμεση απόσυρση της ΚΥΑ 134328/20-8-2025 (ΦΕΚ Β’ 4564).
  • Φορολογικό: Θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ και δίκαιη φορολόγηση με βάση τα βιβλία και στοιχεία (Κ.Β.Σ.).
  • Λεωφορειολωρίδες: Ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί στις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς διαχωρισμούς.
  • Πειρατεία – Υποκλοπή μεταφορικού έργου – Πολυεθνικές: Υπεράσπιση του ν. 4530/2018 και διόρθωση όπου απαιτείται.
  • Δημιουργία μητρώου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό και καθορισμό ελάχιστης χρέωσης 150 ευρώ και ελάχιστης μίσθωσης 3 ωρών για Ε.Ι.Χ. με οδηγό σε όλη τη χώρα.

www.tanea.gr

Προβλήθηκε 1763 φορές
Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Νέο Προεδρείο και νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Συγκροτήθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026, σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, όπως αυτό προέκυψε από τις διαδικασίες του 40ού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με την εκλογή του νέου Προεδρείου και τη διαμόρφωση της νέας σύνθεσης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αξιολόγηση: Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή -Τι απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 αργά το μεσημέρι, με αποφάσεις καρμπόν κρίθηκαν παράνομες, όλες οι κινητοποιήσεις για απεργία-αποχή που είχε αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για μια σειρά Ομοσπονδίες του Δημοσίου μεταξύ αυτών και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.