Σοκάρει η καταγγελία των γονιών ενός αγοριού μόλις τριών ετών, στην οποία αναφέρουν οτι το παιδί τους δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από υπάλληλο δημοτικού παιδικού σταθμού στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Σε εξέλιξη είναι Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και έρευνες της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα έγιναν – όπως αναφέρει η καταγγελία- στην τραπεζαρία του δημοτικού βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού. Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, κάποια στιγμή ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων και όχι παιδαγωγός, πλησίασε το τρίχρονο αγοράκι και τότε -όπως τους είπε- ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατέβασε το παντελόνι του και άφησε υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου στο παιδί.

Οι γονείς του αγοριού προχώρησαν σε καταγγελία την 1η Φεβρουαρίου εναντίον του υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού, γνωστοποιώντας το περιστατικό και στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συλλέγουν καταθέσεις. Μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία στη διοίκηση του παιδικού σταθμού, ο εν λόγω εργαζόμενος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς άλλων παιδιών που θορυβήθηκαν από το περιστατικό, έστειλαν εξώδικο προς τον βρεφονηπιακό- παιδικό σταθμό, αλλά και στον οικείο δήμο που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του. Μεταξύ άλλων στο εξώδικο αναφέρεται ότι: “Επειδή ως γονείς των παιδιών που φοιτούν στον εν λόγω βρεφονηπιακό σταθμό δηλώνουμε ότι έχουμε σοκαριστεί και ανησυχούμε, καθώς τυχόν διάγνωση τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος υπό του καταγγελλόμενου θα συνεπαγόταν ταυτόχρονα και ελλιπή εποπτεία – επίβλεψη και φύλαξη των παιδιών μας και την έκθεσή τους σε κίνδυνο. Επειδή η ως άνω καταγγελία κλόνισε την εμπιστοσύνη μας στον παιδικό σταθμό, ενώ κάποιοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, ενώ άλλοι τα στέλνουν αλλά δεν τα αφήνουν να κοιμηθούν σε αυτόν. (…)

Επειδή νιώθουμε υποχρέωση απέναντι στους γονείς και το παιδί που προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία και θεωρούμε ηθικό καθήκον μας να συνδράμουμε στην ψυχολογική υποστήριξή τους και στην πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος καλούμε:

α) τον παιδικό σταθμό να ενημερώσει άμεσα και λεπτομερώς όλους τους γονείς σχετικά με τις συνθήκες εποπτείας-επίβλεψης και φύλαξης των παιδιών που φιλοξενούνται στο σταθμό της καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτόν,
β) να προγραμματίσει άμεσα συνάντηση-ενημέρωση σχετικά με θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Άλλωστε η καθορισθείσα συνάντηση/ενημέρωση γονέων που αναβλήθηκε, είχε ως βασικό θέμα την παιδική κακοποίηση”.

Στην εξώδικη αναφορά, οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών του σταθμού καλούν επίσης και το δήμο “όπως επιληφθεί του ζητήματος διενεργώντας ένορκη διοικητική εξέταση για το εν λόγω περιστατικό, εκδίδοντας πόρισμα σε εύλογο χρόνο, καθώς και όπως μεριμνήσει ώστε οι γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να συνεχίσουν να φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, να φιλοξενηθούν άμεσα σε άλλον σταθμό του δήμου”.

Ο δήμος και ο παιδικός σταθμός απάντησαν στην εξώδικη αναφορά των γονέων των συμμαθητών του τρίχρονου, δηλώνοντας ότι “έχουν προβεί σε κάθε ενέργεια για την αρωγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας έχει αναλάβει αρμοδίως την υπόθεση”.

“Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά μας”

Από την πλευρά του παιδικού σταθμού, αρμόδιος του φορέα, ανέφερε στο newsit.gr: “Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Έχει γίνει καταγγελία και σε εμάς και στη ΓΑΔΑ. Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, έχουμε απομακρύνει τον υπάλληλο, κάνουμε ένορκη διοικητική εξέταση, με τη νομική υπηρεσία του δήμου που το χειρίζεται το θέμα. Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά μας, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις και μία στο δισεκατομμύριο, κάνεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Ήταν υπάλληλος του σταθμού από το 2019. Είμαστε υπό την εποπτεία του δήμου, είμαστε νομικό πρόσωπο, δημοτικός σταθμός”.

Σε επαφή με τους γονείς των συμμαθητών του τρίχρονου αγοριού, που έστειλαν την εξώδικη αναφορά, έχει έρθει και ο Συνήγορος για το Παιδί, ενώ αναμένεται ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα επικοινωνήσει και με τον παιδικό σταθμό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς γονείς που αναμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 300 φορές

O Υμηττός ενώνει τις δυνάμεις του και με την ακριτική Σάμο

Στην ακριτική, μα συνάμα φιλόξενη Σάμο, συνεχίστηκε το οδοιπορικό που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, για να εξάγει την τεχνογνωσία του, να συνάψει μνημόνια συνεργασίας και να συμβάλλει στην προάσπιση του δασικού μας πλούτου.

Έφοδος της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη - 5 συλλήψεις ανηλίκων μελών συμμοριών

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφαλείας Αθηνών σήμερα το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι 5 ανήλικοι που συνδέονται με τη συμμορία σε κτίριο των φοιτητικών εστιών.