Γιάννης Κωνσταντάτος
Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.


Ένας κύκλος έκλεισε (ΣΠΑΥ) .....
Ένας νέος οραματικός κύκλος ανοίγει (ΕλΔΑΠ)


Όταν το 2019, κλήθηκα από τους συναδέλφους μου Δημάρχους να αναλάβω την Προεδρία του απαξιωμένου τότε, Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) είπα ότι θα αναλάβω την ευθύνη να τον Αναγεννήσουμε και εξήγγειλα στην πρώτη συνεδρίαση που κάναμε στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης, τους 5 πυλώνες ανάπτυξης και εξέλιξης του Συνδέσμου με στόχο να αναγεννηθεί ο ίδιος και να υπερασπιστούμε το βουνό μας.

Ο,τι εξήγγειλα τότε και ό,τι δεσμεύτηκα, απέναντι στους Δήμους – Μέλη, στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στο λαό που ζει και αναπνέει πέριξ του Υμηττού, το πράξαμε στο ακέραιο ! Με πολύ μεράκι, κόπο και δουλειά Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα άνω των 10 εκ. ευρώ και ο Υμηττός απέκτησε θωράκιση, εξοπλισμό, το ίδιο και οι εθελοντικές του ομάδες και το εξίσου σημαντικό; Αποτελεί πλέον πρότυπο λειτουργίας στην πυροπροστασία, δασοφύλαξη και πολιτική προστασία, ο ΣΠΑΥ για όλη την χώρα, για όλη την Αυτοδιοίκηση.

Είχα εξαγγείλει επίσης, κατά τη δεύτερη επανεκλογή μου το 2021, ότι όταν ολοκληρωθεί και το μεγάλο μου όνειρο που είναι η δημιουργία του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, μαζί με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ εγώ θα έχω ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο μου και θα πρέπει να συνεχίσουν άλλοι συνάδελφοι. Καθένας πρέπει να παραδίδει την σκυτάλη στον επόμενο όταν έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον του όπως το έκανα εγώ.

Ταυτόχρονα όμως, η τεράστια επιτυχία του ΣΠΑΥ, η εμβέλεια του και η ανάγκη πολλών Δήμων να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και η επιθυμία μας να τους βοηθήσουμε, γέννησε μέσα από το Forum του ΣΠΑΥ, μέσα από τα σπλάχνα του, το ΕλΔΑΠ.

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, με αποφάσεις 120 και πλέον δημοτικών συμβουλίων, με ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, το ΕλΔΑΠ πραγματοποίησε την πρώτη του Γενική Συνέλευση και κατά τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού του Συμβουλίου με ανέδειξε Πρόεδρο.

Το φιλόδοξο σχέδιο που έχω εξαγγείλει για το ΕλΔΑΠ όπως η διαχείριση της βιομάζας, των ρύπων αλλά και ένα πλαίσιο – πρόταση προς την Κυβέρνηση που αφορά όλους τους Δήμους Μέλη προκειμένου να θωρακιστούν στα πρότυπα του ΣΠΑΥ για την πολιτική τους προστασία, μου επιβάλλει τον χρόνο που διαθέτω να τον αφιερώσω εξολοκλήρου στο νέο αυτό ιερό στόχο.

Ο Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας που θα συνεχίσει στην Προεδρία του ΣΠΑΥ είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί αντάξια και θα προσφέρει πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά, θα σταθώ στο πλευρό του, απλός στρατιώτης, γιατί η αγάπη μου για τον Υμηττό δεν καθορίζεται από αξιώματα αλλά είναι σχέση ψυχής.Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εθελοντικές ομάδες του Υμηττού, τους συναδέλφους Δημάρχους που για 3 θητείες με εξέλεξαν στην Προεδρία του Συνδέσμου και πετύχαμετοσα μαζί.

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυνατός και ενωμένος το σπουδαίο του έργο!

Μια νέα ημέρα όμως ξημερώνει, με 138 Δήμους για το ΕλΔΑΠ με όσα εξαγγείλαμε και με το πρώτο μου ταξίδι που ξεκινά από τα Μετέωρα και το Βελβεντό!Η Α΄ Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου το οποίο αποτελείται από τους:
1. Γιάννη Κωνσταντάτο, Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Πρόεδρο Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) – (Πρόεδρος)
2. Ισίδωρο Μάδη, Δήμαρχο Παιανίας, Αντιπρόεδρο Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)
3. Ανδρέα Στεργίου, Δήμαρχο Αργιθέας - (Αντιπρόεδρος)
4. Γιάννη Ζαμπούκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
5. Παρασκευά Παπαγεωργίου, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
6. Θεόφιλο Μιχαλάτο, Δήμαρχο Αργοστολίου
7. Αναστάσιο Χρόνη, Δήμαρχο Επιδαύρου
8. Αθανάσιο Ζεκεντέ, Δήμαρχο Λοκρών
9. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
10. Γιάννη Μαλανδράκη, Δήμαρχος Πλατανιά
11. Ιωάννη Μαλλίνη, Δήμαρχο Σιθωνίας


https://www.facebook.com/yiannis.konstantatos

Προβλήθηκε 243 φορές

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας - Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Κρησίλα στο Παγκράτι, όταν στις 3:40 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο πολυκατοικίας

Εξαφανίστηκε η 53χρονη Κατερίνα από τον Άλιμο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Αικατερίνης Φουστέρη από τον Άλιμο σήμερα στις 15/06/2024 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς υπάρχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο.