Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς

Άρτος και Θεάματα 14 Οκτωβρίου 2025

Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς, το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη».

Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην εκπομπή «Πρωινό» και η σύντροφός του, Κατερίνα.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πέρασα υπέροχα μαζί του 25 χρόνια. Θα μου λείψει πάρα πολύ, είναι μεγάλη απώλεια για μένα, ο σύντροφος της ζωής μου. Κάναμε σχέδια αλλά δυστυχώς η ζωή τα φέρνει αλλιώς. Ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος, με αστείρευτο χιούμορ και δίψα για τη ζωή. Δεν ήθελε να βγαίνει στα κανάλια και να δίνει αφορμές να τον σχολιάζουν, τον ενοχλούσε πάρα πολύ».

Η κηδεία του Άλκη Γιαννακά θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (16/10) στο Ελληνικό.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς

Ο Άλκης (Χρήστος) Γιαννακάς, γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1945, ήταν γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες «Ένας ντελικανής» (1963) και «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» (1965). Στα τέλη της δεκαετίας του '80 εγκατέλειψε οριστικά τo θέατρο, ζώντας στην Αθήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Άλκης Γιαννακάς έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως «ο ωραίος κακός του σινεμά».

www.lifo.gr

Προβλήθηκε 580 φορές

Τα ζώδια την Δευτέρα 27 Απριλίου 2026

Η Σελήνη στην Παρθένο σε εξάγωνο με Δία στον Καρκίνο. Οργάνωση, πρακτικότητα και μικρές ευκαιρίες βελτίωσης. Καλή στιγμή για τακτοποίηση οικονομικών και επαγγελματικών θεμάτων. Η λεπτομέρεια σήμερα κάνει τη διαφορά.

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 25 Απριλίου 2026: ''Οι εμβληματικές κυπριακές φλαούνες, με συνταγή-εργόχειρο του Χριστόφορου Πέσκια''

Με την ιδιαίτερη, γλυκάλμυρη γεύση τους και τα ωραία τους αρώματα, οι ξεσκέπαστες αυτές τριγωνικές τυροπιτούλες της Κύπρου περιέχουν υλικά που θυμίζουν λίγο τσουρέκι και παραπέμπουν στις ανάλογες νησιωτικές μας ανοιξιάτικες τυρόπιτες.