Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν συμβεί κάποιο ατύχημα/δυστύχημα πέριξ του ναού του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη;

23 Αυγούστου 2021, 12:12

Μπορεί να υπάρχει ιστορία γύρω από τον ναό, αναφορικά με την νομιμότητα ή όχι των εργασιών που έχουν γίνει εκεί, όμως αυτό εμάς ως πολίτες μας αφορά ως ένα βαθμό. Διότι σε ένα άλλο επίπεδο από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας προκύπτουν άλλα ζητήματα ίσως και σοβαρότερα από πολεοδομικά. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν πριν λίγες ημέρες και εμείς ελπίζουμε να έχει αλλάξει κάτι. Και μια μέρα να έμεινε έτσι ο χώρος αρκεί. 


Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες παρατήρησης για να διαπιστώσει κανείς την επικινδυνότητα του σημείο στις παρυφές της πόλης της Ηλιούπολης. Ένα μέρος με πλήρη πρόσβαση, εξαιρουμένης των ημερών που απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες εκτός των υλικών κατασκευής τα οποία είναι παρατημένα στη τύχη τους, παρατηρούνται και καμένα είτε απλώς γερασμένα κλαδιά δέντρων που ανά πάσα στιγμή μπορεί και να αποχωριστούν από το κύριο μέρος του δέντρου και να καταλήξουν σε κάποιο κεφάλι ενός περαστικού.

Είναι από τα ρεπορτάζ τα οποία τα λόγια περιττεύουν και οι φωτογραφίες αρκούν για να δουλέψει του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου η λογική για να βγάλει τα συμπεράσματα του ως προς την ικανότητα των υπευθύνων -όπου ανήκει η ευθύνη- να προστατεύσουν τόσο το δάσος, όσο και τους ανθρώπους. 


Ανεξάρτητα αν η κατασκευή είναι αυθαίρετη ή όχι-υπάρχουν αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων- οι απορίες παραμένουν αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης του περιβάλλοντος χώρου του ναού.

Πρωτοβουλία δεν θα λάβει κανείς ώστε να γίνει κάτι; Ο δήμος Ηλιούπολης, ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Ανάπτυξης και Προστασίας Υμηττού), το δασαρχείο και όποιος έχει την ευθύνη αδυνατεί για κάποιο λόγο να πράξει κάτι; Και αν ναι ας μας εξηγήσει γιατί. 


Αν κάποιο μικρό παιδάκι πάει μια βόλτα εκεί δεν κινδυνεύει από τίποτα; Αν οποιοσδήποτε άνθρωπος πάει πλησίον του ναού, υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει; Για ποιο λόγο δεν έχει περιφραχθεί ο χώρος ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σήμανση για την επικινδυνότητα του;

Διακρίνετε στις άλλες φωτογραφίες και σκουπίδια παρατημένα έξω από τον κάδο προφανώς από κάποιον… υγιή στο μυαλό συμπολίτη μας αλλά και σπασμένα κομμάτια στο πλάι του μονοπατιού.


Αναμένουμε απαντήσεις ή καλύτερα κινήσεις ώστε ο χώρος να αποκατασταθεί και την επόμενη φορά οι φωτογραφίες που θα δημοσιεύσουμε  να είναι αντάξιες μιας χώρας που σέβεται πάνω από όλα το περιβάλλον και μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών της.    

www.in.gr

Προβλήθηκε 618 φορές

Τα σχολεία ανοίγουν... Τα σχολικά κυλικεία με τους 8.500 μικρούς επαγγελματίες επίσης... Στηρίξτε το κυλικείο του σχολείου σας.

Μήνυμα στο mail μας για να κάνουμε άρθρο για τα σχολικά κυλικεία. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Τα λέει όλα η Κυρία Δεμίρη με το μήνυμα της.

Μαθήματα από την πύρινα λαίλαπα του 2021 στην περιοχή της Μεσογείου. Του Δρ. Άλεν Τζ. Σαλέριαν (Μετάφραση Μιχάλη Κωνσταντίνου)

Η πύρινη λαίλαπα που έπληξε τεράστιες εκτάσεις κατοικημένων περιοχών, αγροτικών κτημάτων και δασών στην Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, και Βόρεια Μακεδονία, μπορεί να μας προσφέρει χρήσιμα μαθήματα για το πως θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές καταστροφικές πυρκαγιές πιο αποτελεσματικά.

Από σχέδια πρώτοι, από εφαρμογή τζίφος! (Γρ. Νικολόπουλος)

Υπάρχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες παραδείγματα για την αναποτελεσματικότητα του κράτους. Κάθε Ελληνας θα έχει να πει τουλάχιστον καμιά δεκαριά Στα λόγια, στα σχέδια και στη στρατηγική το ελληνικό κράτος μεγαλουργεί

Πυρκαγιές 3-8-2021  του Δρ. Γεωργίου Καρέτσου. Διευθυντή Ερευνών (Δασική Οικολογία) Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων

Ακόμη μια φορά και απ΄ ότι φαίνεται όχι η τελευταία, συνεχίζουμε να θρηνούμε τις τεράστιες απώλειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ούτε μια φωνή σοβαρή δεν ακούγεται από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης και ούτε ένας προβληματισμός.