Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν συμβεί κάποιο ατύχημα/δυστύχημα πέριξ του ναού του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη;

23 Αυγούστου 2021, 12:12

Μπορεί να υπάρχει ιστορία γύρω από τον ναό, αναφορικά με την νομιμότητα ή όχι των εργασιών που έχουν γίνει εκεί, όμως αυτό εμάς ως πολίτες μας αφορά ως ένα βαθμό. Διότι σε ένα άλλο επίπεδο από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας προκύπτουν άλλα ζητήματα ίσως και σοβαρότερα από πολεοδομικά. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν πριν λίγες ημέρες και εμείς ελπίζουμε να έχει αλλάξει κάτι. Και μια μέρα να έμεινε έτσι ο χώρος αρκεί. 


Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες παρατήρησης για να διαπιστώσει κανείς την επικινδυνότητα του σημείο στις παρυφές της πόλης της Ηλιούπολης. Ένα μέρος με πλήρη πρόσβαση, εξαιρουμένης των ημερών που απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες εκτός των υλικών κατασκευής τα οποία είναι παρατημένα στη τύχη τους, παρατηρούνται και καμένα είτε απλώς γερασμένα κλαδιά δέντρων που ανά πάσα στιγμή μπορεί και να αποχωριστούν από το κύριο μέρος του δέντρου και να καταλήξουν σε κάποιο κεφάλι ενός περαστικού.

Είναι από τα ρεπορτάζ τα οποία τα λόγια περιττεύουν και οι φωτογραφίες αρκούν για να δουλέψει του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου η λογική για να βγάλει τα συμπεράσματα του ως προς την ικανότητα των υπευθύνων -όπου ανήκει η ευθύνη- να προστατεύσουν τόσο το δάσος, όσο και τους ανθρώπους. 


Ανεξάρτητα αν η κατασκευή είναι αυθαίρετη ή όχι-υπάρχουν αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων- οι απορίες παραμένουν αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης του περιβάλλοντος χώρου του ναού.

Πρωτοβουλία δεν θα λάβει κανείς ώστε να γίνει κάτι; Ο δήμος Ηλιούπολης, ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Ανάπτυξης και Προστασίας Υμηττού), το δασαρχείο και όποιος έχει την ευθύνη αδυνατεί για κάποιο λόγο να πράξει κάτι; Και αν ναι ας μας εξηγήσει γιατί. 


Αν κάποιο μικρό παιδάκι πάει μια βόλτα εκεί δεν κινδυνεύει από τίποτα; Αν οποιοσδήποτε άνθρωπος πάει πλησίον του ναού, υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει; Για ποιο λόγο δεν έχει περιφραχθεί ο χώρος ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σήμανση για την επικινδυνότητα του;

Διακρίνετε στις άλλες φωτογραφίες και σκουπίδια παρατημένα έξω από τον κάδο προφανώς από κάποιον… υγιή στο μυαλό συμπολίτη μας αλλά και σπασμένα κομμάτια στο πλάι του μονοπατιού.


Αναμένουμε απαντήσεις ή καλύτερα κινήσεις ώστε ο χώρος να αποκατασταθεί και την επόμενη φορά οι φωτογραφίες που θα δημοσιεύσουμε  να είναι αντάξιες μιας χώρας που σέβεται πάνω από όλα το περιβάλλον και μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών της.    

www.in.gr

Προβλήθηκε 1149 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.