Tag: Ανεργία

Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτει για την ανεργία των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο του 2017, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Πράγματι η σκλαβιά μειώνει την ανεργία. Παίρνει η σκλαβιά τον άνεργο και τον κάνει «ευέλικτο», χαμηλόμισθο, περιορισμένης απασχόλησης, απασχόλησης κατά το δοκούν, ανασφάλιστον ή με επισφαλή ασφάλιση

Ανάπτυξη ύψους 2,1% του ΑΕΠ αναμένεται να επιτύχει η ελληνική οικονομία το 2017, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στοιχεία σοκ για να περιγράψει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Δυσοίωνα μηνύματα για όσους αναζητούν εργασία επιφύλαξε η σημερινή (18/11/2016) δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΟΑΕΔ. Ο κατάλογος των νέων ανέργων όλο και μεγαλώνει την ώρα που οι κυβερνώντες αναμένουν την πολυπόθητη ανάπτυξη που όμως δεν έρχεται.

Μια μελέτη του ΔΝΤ θεωρεί ότι εκτός όλων των άλλων δεινών που έρχονται στο άμεσο μέλλον και μας απειλούν είναι και η γήρανση του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη και ιδίως στη χώρα μας με τα άλυτα δημοσιονομικά προβλήματα, μετά τη χρεοκοπία (που φαίνεται ήρθε από τον ουρανό να μας κάψει).

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) φτάνουν τα 950.025 άτομα, τον Ιούνιο 2016, έναντι 939.562, τον Μάιο 2016 όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Η ερώτηση η ίδια: «Είστε ευχαριστημένοι εδώ;». Και η απάντηση, τραγικά η ίδια: «Ευτυχώς που έχω και αυτήν τη δουλειά και βγάζω το χαρτζιλίκι μου». Τα πρόσωπα ευγενικά, άδεια από οποιαδήποτε διάθεση νεανικής δημιουργικότητας, γκρίζα.

  Εφιάλτης χωρίς τέλος   Εφιάλτη χωρίς τέλος για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η μεγάλη ανεργία, η οποία μάλιστα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2016.   Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 350.

«Όλοι μιλάνε για την ανεργία των νέων, έχεις ακούσει να μιλάει κανείς για την ανεργία των πενηντάρηδων; Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο. Είναι σαν να μην υπάρχουμε.