ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αρ. πρωτ.: 216 / 8.7.2024

 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΛΟΓΩ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κατάσταση για την ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ στο δημαρχιακό μέγαρο από τις αρχές Ιούνιου είναι ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Μέσα στο καλοκαίρι, επιτράπηκε στην εταιρεία που ανέλαβε την αντικατάσταση των κλιματιστικών να τα αφαιρέσει χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών.

Οι συνθήκες εργασίας (συνθήκες θερμοκηπίου ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ) είναι AΝΥΠΟΦΟΡΕΣ απο τη ζέστη, με αποτέλεσμα την θερμική εξάντληση και κατάρρευση εργαζομένων (λιποθυμίες).

Μέχρι σήμερα, η διοίκηση δεν έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως:

Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ -

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ

Γ. ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση νέων κλιματιστικών.

Με βάση τα παραπάνω το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Την προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ απο την εργασία ΟΛΩΝ των εργαζομένων απο τους χώρους του δημαρχείου, όταν οι συνθήκες επιφέρουν θερμική εξάντληση και κατάρρευση, για όσες μέρες η θερμοκρασία και η υγρασία είναι αυξημένη ΚΑΙ την μετάβαση τους σε χώρους (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, κλειστό θέατρο) όπου κλιματίζονται.

Για το Δ.Σ.

Προβλήθηκε 355 φορές

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΝΤΑΡΗ - ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε και εστάλη στο αρμόδιο Υπουργείο και την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής για να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες