Γιάννης Κωνσταντάτος  (www.facebook.com/yiannis.konstantatos)

Το σπουδαίο έργο μας στον Υμηττό παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ!Στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών του, είχα την ευκαιρία να μιλήσω δημόσια και να απευθυνθώ σε δεκάδες Δημάρχους όλης της χώρας, αγγίζοντας το μείζον ζήτημα με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας».

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, παρουσίασα το μεγάλο έργο που ήδη συντελείται από τον Σύνδεσμο και το οποίο φθάνει σχεδόν τα 17 εκ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν μίλησα για «θα» και ευχολόγια, για υποθετικές προτάσεις και παρεμβάσεις, αλλά παρουσίασα επεμβάσεις και έργα που ήδη τρέχουν.

Στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, είμαστε 11 Δήμοι, μια γροθιά, που ο ένας βοηθάει τον άλλο και όλοι μαζί βγάζουμε μια ίδια εικόνα αποτελεσματικής πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο αλλά κυρίως παρέμβασης, προάσπισης και θωράκισης του Υμηττού.

Τόνισα για πολλοστή φορά πως ο ρόλος μας δεν είναι να υποκαθιστούμε το κράτος.

Όμως με τις δυνάμεις που διαθέτουμε χαράζουμε την πολιτική μας με πέντε βασικούς άξονες και αυτοί είναι: η αντιπλημμυρική θωράκιση του Υμηττού, ο Υμηττός ως παγκόσμιος προορισμός, η ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης, ο Smart Υμηττός, και φυσικά ο εθελοντισμός!

Ο Υμηττός μας είναι σημείο αναφοράς καθώς 1,5 εκ πολιτών ζει περιμετρικά αυτού και στόχος μας είναι οι πολίτες να γνωρίσουν τις ομορφιές του και να τον προστατεύουν, απολαμβάνοντάς τον με ασφάλεια.

Ευχαριστώ πολύ το Προεδρείο της ΚΕΔΕ που μου έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσω με τους συναδέλφους. Με το πέρας της ομιλίας μου υπήρξαν και σημαντικές παρατηρήσεις από τους συναδέλφους Δημάρχους, όπως από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος συνεχάρη τον ΣΠΑΥ για το έργο που επιτελεί.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μας απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση για να παραβρεθούμε στους Δήμους τους και να τους επισκεφθούμε το προσεχές διάστημα προκειμένου να παρουσιάσουμε την τεχνογνωσία του ΣΠΑΥ και να καταφέρουν να δημιουργήσουν και εκεί αντίστοιχα κέντρα επιχειρήσεων.

Επόμενοι σταθμοί μας οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων, Γορτυνίας και έπεται συνέχεια.

Προβλήθηκε 288 φορές

Καισαριανή: Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων τα ξημερώματα - Έβαλαν φωτιές και έσπασαν τζαμαρίες

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, όταν περίπου 50 κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε ένα ΙΧ, έσπασαν την τζαμαρία ενός φούρνου, ενώ πέταξαν βόμβα μολότοφ σε ένα σούπερ μάρκετ, η οποία δεν εξερράγη.