Tag: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο, η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τις εταιρείες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής...

Στην προγραμματισμένη αυτή ευρεία σύσκεψη εξετάστηκε λεπτομερειακά η κατάσταση στην πόλη και στην γύρω περιοχή και έγινε αμοιβαία ενημέρωση, πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων για την βελτίωση της αστυνόμευσης και την διασφάλιση του δικαιώματος του πολίτη να είναι και να αισθάνεται ασφαλής.

Ύστερα από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, επανέρχεται στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης για την πιο ομαλή κυκλοφορία και στάθμευση στους δρόμους της πόλης, όπως ανακοινώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του εργοθεραπευτή από την Ηλιούπολη, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 13χρονου.

Της εντολής Χρυσοχοΐδη για την απόσυρση της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη προηγήθηκε σάλος για το μόνιμο περιπολικό έξω από το σπίτι του και της φύλαξης που του προσφέρεται.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε χθες (Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021) στον Άγιο Δημήτριο, υπόγειος χώρος πολυκατοικίας, που είχε μετατραπεί σε κατάστημα διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων και λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας συνολικά 9 αστυνομικά τμήματα με 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς (μεταξύ αυτών Ραφήνα και Μαραθώνας) εντέλλονται να προστατεύουν επί 24ωρου βάσεως τον Μαίνανδρο - Γεώργιο Φουρθιώτη.

Οι πολίτες αντιδρούν, οργανώνονται και διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, ενός Δήμου με μεγάλη δημοκρατική παράδοση από την ίδρυσή του.

Η κυβέρνηση αυτή πλέον δεν κοροϊδεύει καμία και κανέναν. Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να διαλύσει κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και κάθε πρακτική συλλογικής δράσης.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών από αγνώστους σε ΑΤΜ τραπεζών αλλά και σε καταστήματα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανέγερσης πεζογέφυρας στη Λ. Ποσειδώνος, περιοχής Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αφροδίτης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ναϊάδων, από την 20:00΄ ώρα του Σαββάτου 27.02.2021 έως την 02:00΄ ώρα της Κυριακής 28.02.2021, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,