Tag: Απόφαση

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού από το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής και πλέον αύριο Τρίτη (13.10.2020) θα ανακοινωθεί η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές.

Το πρωί της Δευτέρας (12 Οκτωβρίου) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασμένους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής...

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυψε τη σκοτεινό δυσώδες πλέγμα τους μίσους που λυμαινόταν τους δρόμους της Αθήνας, και πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η ΚΕΔΕ πραγματοποιούσε τις δια ζώσης συνεδριάσεις στην διάρκεια του κορωνοϊού στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, η οποία παραχωρούνταν δωρεάν.

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και καθώς κόμματα και οργανώσεις ετοιμάζουν συγκεντρώσεις στο Εφετείο για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ουδείς ακόμα μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση της δικαιοσύνης για τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Από μια υπόθεση που έφτασε στην δικαιοσύνη και είχε ως αντικείμενο την διατροφή που έπρεπε να καταβάλλει πατέρας για το ανήλικο παιδί του προέκυψε μια δικαστική απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί σταθμός.

Ολομέτωπη επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους της συνιστά η πολιτική που υιοθετεί η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της ωως σήμερα, αλλά και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Υγείας σχετικά με τις: «Κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 κατά την περίοδο από 18.4.2020 έως 20.4.2020», που είχε ανακοινώσει χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1275 της 9ης Απριλίου 2020 Τεύχος Β΄ο καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου διαπίστωσης των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιου COVID 19...

Στην απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είναι μια δικαίωση για την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου στο Μενίδι αλλά παράλληλα είναι και μια απόφαση “καταγγελία” για την παντελή απουσία του κράτους, δηλαδή της αστυνομίας στην προκειμένη περίπτωση, στο Μενίδι.

Δήμαρχος Ηλιούπολης: ''Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης την 01/09/2019 διαπίστωσα ότι έλειπε από το Γραφείο Δημάρχου το Βιβλίο Πρωτοκόλλου Εισερχομένων - Εξερχομένων Εγγράφων...''

Μια πρωτοποριακή απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία «δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ευρώπη» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μητρόπουλος καθώς σύμφωνα με την απόφαση «το εργασιακό στρες που οδήγησε τον εργαζόμενο στο έμφραγμα στο σπίτι του συνιστά εργατικό ατύχημα και επιδικάζει μεγάλη αποζημίωση στη χήρα και το παιδί του».

Ιδιαίτερα σημαντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τίθενται εντός δασικών χαρτών 700.000 αυθαίρετα σπίτια σε οικισμούς σε όλη την Ελλάδα. Κυρίως αφορά Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια και Κρήτη.