Tag: Βουλή

Με δέσμη 10 διατάξεων καθορίζεται, για πρώτη φορά θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την τηλεργασία, με νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται η κυρία Υπουργός: Πώς διαμορφώνεται ο σχεδιασμός για την ίδρυση σε σύντομο χρονικό διάστημα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στον Νότιο Τομέα Αθηνών;

Να αποδοθούν στους δήμους τα ακίνητα και οι δημόσιες εκτάσεις που εκχωρήθηκαν σε ΕΤΑΔ - ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών ζητάει το ΚΚΕ...

Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξε ο Βουλευτής Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης για να καταθέσει Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας την επίσπευση χρηματοδότησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού– ΣΠΑΥ, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του περιβάλλοντος.

Να είμαστε εκεί γιατί οι διάφορες χρήσεις γης και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές, που το νομοσχέδιο αυτό προωθεί, προφανώς τις καταστρέφουν και δεν τις προστατεύουν!

Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο οδεύει προς τη Βουλή.

O προτεινόμενος περιορισμός στη σύμπραξη μεταξύ παρατάξεων τίθεται μεν προ της αναλήψεως καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, πλην σε χρόνο μεταγενέστερο αυτού κατά τον οποίο εκδηλώθηκε η λαϊκή βούληση υπό το προαναφερθέν νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο και τροποποιεί, και κατά τούτο δημιουργεί προβληματισμό εάν συνάδει προς την αρχή της ευρύτερης δυνατής λαϊκής εκπροσώπησης...

Χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις τοποθετήθηκε ο Κώστας Ζουράρης στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στις επιτροπές τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του, ο 36χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Εγώ την Αννέτα Καββαδία την καταλαβαίνω. Είναι όντως αντιαισθητική η παρουσία της κυρίας Μεγαλοϊκονόμου στα κανάλια, με τα σαχλά ποιηματάκια της και τις πολιτικοπροσωπικές ασυναρτησίες που εκστομίζει. Αλλά και την Θοδώρα καταλαβαίνω που βγήκε έξαλλη από τον αίθουσα φωνάζοντας πως θα δώσει την έδρα της στον Καλλιάνο.

Τον ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σε μικρά παιδάκια που επισκέφθηκαν τη Βουλή για εκπαιδευτικούς λόγους.

Στη Βουλή σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Με δυσκολία αναμένεται να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας από τις 09.00.

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών