Tag: Γιώργος Τζεδάκις

Η κυβέρνηση, όμως, διαφωνεί με τα στοιχεία της έκθεσης διαφάνειας και σημειώνει ότι «η βαθμολόγηση της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία». Και έχει δίκιο.

«Σύντομα θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε ο υπουργός Κικίλιας. Εκτός από αυτό το «μικρό ποσοστό του 20%», που είπε και η… ειδικός Παπαεαυγγέλου, που πεθαίνει αβοήθητο, επειδή η κυβέρνηση θεώρησε πως θα ήταν «πεταμένα εκατομμύρια» αν έφτιαχνε ΜΕΘ.

Και μέσα σε όλα, έρχεται και ο υπουργός Χατζηδάκης να μας πει πώς θα εργαζόμαστε. Όσοι, βέβαια, έχουμε ακόμα δουλειά, αφού επί Μητσοτάκη του Δεύτερου όσο απίθανο είναι να κερδίσεις το τζόκερ, άλλο τόσο είναι και να βρεις εργασία με αξιοπρεπή μισθό.

Παραιτήθηκε υπουργός, αλλά δεν ήταν η Μενδώνη. Να μου το θυμηθείτε. Και κυβέρνηση ν’ αλλάξει, θ’ αρνείται να φύγει. Ήταν να μην κάτσει στην υπουργική καρέκλα… Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αυτός που παραιτήθηκε.

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Όπως στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» ο κομματάρχης Γκρούεζας έβαζε τους μαθητές της Πλατανιάς να υποδεχτούν περιχαρείς τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό.

Μία δήλωση του βουλευτή Βούτση τάραξε τα επιστημονικά νερά παγκοσμίως. Αναφερόμενος στον 35χρονο γιό του, τον χαρακτήρισε «ημιπιτσιρικά»! Και τρέχουν τώρα γιατροί και βιολόγοι να αναθεωρήσουν τα ηλικιακά όρια…

Η πανδημία φουντώνει ξανά και η κυβέρνηση δείχνει για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Αντί να επιβάλει κανονική καραντίνα και όχι αυτή που ζούμε από τον Νοέμβριο, ξαναρχίζει τα μπρος πίσω.

Είναι καιρός να τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία της καραντίνας. Με χιλιάδες κόσμο στο δρόμο και τα αυτοκίνητα μποτιλιαρισμένα είναι, τουλάχιστον, αστείο να μιλάμε για καραντίνα.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά τι το τόσο απαραίτητο έλειπε σε όλους αυτούς που έκαναν ουρές για να ψωνίσουν; Εντάξει, για να πάμε άνοιξαν τα μαγαζιά, αλλά όχι και να μην κρατιόμαστε…

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση παραιτείται επειδή από λάθος υπολογισμό έκοψε οικογενειακά επιδόματα και απαίτησε από όσους τα είχαν πάρει να τα επιστρέψουν. Στην Ελλάδα, καμιά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν παραιτήθηκε,