Tag: Γιώργος Τζεδάκις

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Όπως στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» ο κομματάρχης Γκρούεζας έβαζε τους μαθητές της Πλατανιάς να υποδεχτούν περιχαρείς τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό.

Μία δήλωση του βουλευτή Βούτση τάραξε τα επιστημονικά νερά παγκοσμίως. Αναφερόμενος στον 35χρονο γιό του, τον χαρακτήρισε «ημιπιτσιρικά»! Και τρέχουν τώρα γιατροί και βιολόγοι να αναθεωρήσουν τα ηλικιακά όρια…

Η πανδημία φουντώνει ξανά και η κυβέρνηση δείχνει για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Αντί να επιβάλει κανονική καραντίνα και όχι αυτή που ζούμε από τον Νοέμβριο, ξαναρχίζει τα μπρος πίσω.

Είναι καιρός να τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία της καραντίνας. Με χιλιάδες κόσμο στο δρόμο και τα αυτοκίνητα μποτιλιαρισμένα είναι, τουλάχιστον, αστείο να μιλάμε για καραντίνα.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά τι το τόσο απαραίτητο έλειπε σε όλους αυτούς που έκαναν ουρές για να ψωνίσουν; Εντάξει, για να πάμε άνοιξαν τα μαγαζιά, αλλά όχι και να μην κρατιόμαστε…

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση παραιτείται επειδή από λάθος υπολογισμό έκοψε οικογενειακά επιδόματα και απαίτησε από όσους τα είχαν πάρει να τα επιστρέψουν. Στην Ελλάδα, καμιά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν παραιτήθηκε,

Χιλιάδες οικογένειες πενθούν, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για να ζήσουν στις εντατικές και οι παπάδες νοιάζονται για την αγιαστούρα τους! Κι από κοντά αδαείς πιστοί που έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους για να πάρουν αγιασμό από βρύσες της… ΕΥΔΑΠ.

Κι εκεί που θα χαλάρωναν τα μέτρα, ξανακλείνουν τα πάντα… Άμα ξέρεις και έχεις σχέδιο φαίνεται! Και κατεστάλη εν τη γενέσει της η… 4ηβιομηχανική επανάσταση του Άδωνη. Μα τι άτυχο αυτό το παιδί…

Τι κι αν οι λοιμωξιολόγοι μας εκλιπαρούν να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο. - Ουκ ολίγοι συμπολίτες μας κάλεσαν όλο το σόι. - Λες κι αν δεν έβλεπαν συνυφάδες και μπατζανάκηδες θα τους κοβόταν η όρεξη…

Με συνοδεία 37 αστυνομικών σε πέντε αυτοκίνητα και δύο μηχανές επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης ο Δεύτερος τα 20 παιδιά στο ορφανοτροφείο Μελίσσα στη Θεσσαλονίκη. Και καλά έκανε. Όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνα είναι τα ορφανά.