Tag: Ελλάδα

Με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, στην τελική ευθεία για το 9ο OPEN πρωτάθλημα σκακιού που συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, το For-Mat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Country Club Hotel & Suites στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.

Η Εθνική Ελλάδας των Εφήβων πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket, που διεξάγεται στο Βόλο, "λυγίζοντας" στην παράταση την ομάδα της Λιθουανίας, με 70-66 και πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν την εξέλιξη των αυτοκτονιών, ανά έτος, από το 2008 έως και το 2016 και την εξέλιξη των αυτοκτονιών ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα.

Τα δάνεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που πλήρωσε η Ελλάδα, ενώ τα έφαγαν οι σουλτάνοι και της κρητικής πολιτείας που οι δανειστές θυμήθηκαν μετά από 50 ή 60 χρόνια και μας εξανάγκασαν να εξοφλήσουμε, ενώ τα πάντα στον κόσμο είχαν αλλάξει.

Ο κ. Τσιρώνης είναι ένας κλασσικός Έλληνας οικολόγος, με πολιτικά περιθωριακή παρουσία, που προσφέρει την οικολογική ταυτότητα του ως άλλοθι σε κόμματα και κυβερνήσεις που του προσφέρουν είτε θέση στην Βουλή είτε θέση στην κυβέρνηση.

Η εμπρηστική επίθεση στο Checkpoint του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή, ήταν ένα έγκλημα ομοφοβικό. Ένα έγκλημα μίσους. Ένα ακόμα στη σειρά. Όμως η σημαία με το ουράνιο τόξο εξακολουθεί να κυματίζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου θα γίνει η πίστωση του επιδόματος θέρμανσης, σε όσους δικαιούχους είχαν υποβάλλει αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα".

Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019, ο πρόεδρος του πολώνικού ιδρύματος Hagia Marina και διευθυντής του διορθοδόξου πνευματικού κέντρου της εκκλησιαστικής κοινότητας μας, Πατρίκιος Panasiuk.

Το τέλος του χρόνου είναι σημείο απολογισμού. Σ' αυτόν τον απολογισμό η Ελλάδα είναι πρώτη σε 14 κατορθώματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεύτερη σε 8, τρίτη σε δύο και τέταρτη σε ένα, αλλά εξίσου σημαντικό.

Όταν βρίσκεσαι ή μάλλον παραμένεις στην ίδια «γειτονιά» με την Κιργιζία και τη Μογγολία, σε όρους διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας που οργανώνονται από τα συλλογικά τους όργανα και κορυφώνονται στις 29 Οκτωβρίου με την συγκέντρωσή τους στα Προπύλαια της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας (9 π.μ.-3 μ.μ.) για την Αττική προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ημέρα που θα συζητηθεί στο ΣτΕ η τριτανακοπή.