Tag: Εμπόρων Ηλιούπολης

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους.

Η Ένωσή μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30 πμ στην πλατεία Κανάρια.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για την υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τέλη του 4μήνου Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας, είναι ανοικτή.

Νέα διαμαρτυρία με πικέτες στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης πραγματοποίησαν σήμερα 23 Φλεβάρη, χαιρετίζοντας και στηρίζοντας την απεργία των υγειονομικών, σωματεία και φορείς της πόλης μας, με συμμετοχή και της Ένωσής μας. Συνεχίζουμε τις δράσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, για το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, διεκδικώντας...

Ανταπόκριση είχαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στις, εδώ και καιρό, κινήσεις της Ένωσής μας, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος των επαγγελματιών, που μηδενίζεται από τους συνεχείς περιορισμούς της λειτουργίας, που επιβάλει η απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων ελέγχου της πανδημίας και προστασίας της υγείας του λαού από την κυβέρνηση.

Η δραματική εξέλιξη της πανδημίας με την επιβολή νέου σκληρού Lockdown από τις 09/02/21 κάνει ακόμα πιο απελπιστική τη θέση των α/α και όλου του λαού. Η καραντίνα αυτή, ένα χρόνο μετά το Μάρτιο 2020, επιβάλλεται χωρίς να έχουν ληφθεί εν τω μεταξύ ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια κυβέρνησης και ιθυνόντων του Υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19 !!.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική αυταρχική απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά έχει υπονομευθεί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας, που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, εξακολουθούν να είναι εδώ, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν και πάλι σε Lockdown, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας.

Tο τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες του εμπαιγμού του λαού από την κυβέρνηση. Τα κρούσματα αγγίζουν τα δυο χιλιάδες την μέρα, και η κυβέρνηση, κουνά το δάχτυλο στο λαό, μιλώντας μονότονα για «ατομική ευθύνη» και για μετρά ατομικής προστασίας που πρέπει να τηρούνται.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα , Σε όλη την τελευταία περίοδο επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την πορεία της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, των διεθνών εξελίξεων

Στις 29/6 κατατέθηκε και ήδη συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με στόχο να μπει στο γύψο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Την προηγούμενη Τρίτη 9/6 καταθέσαμε στο Δήμο Ηλιούπολης το παρακάτω υπόμνημα με τις θέσεις μας και με αιτούμενα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας και συνεχίζουν να πλήττονται.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - 28/04/20- 9.00 π.μ στο πάρκινγκ του Δήμου Ηλιούπολης (με όλα τα προστατευτικά μέσα,μάσκα,γάντια κλπ).

Αγαπητοί συμπολίτες, Η τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας επέβαλε τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα περιορισμού κίνησης & την ένταση της «προσωπικής ευθύνης».